Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 30.07.2015. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni savjetnik za pravne poslove

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Livno
Rok prijave:
30.07.2015.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 44., 50. i 105. Zakona o državnim službenicima i namještenicima u tijelima državne službe u Hercegbosanskoj županiji („Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 1/14) a u vezi s članom 74 a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH", br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06, 4/12), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, na zahtjev Kantonalnog tužiteljstva-tužilaštva Kantona 10, objavljuje



JAVNI KONKURS
za popunu radnog mjesta državnog službenika u
Kantonalnom tužiteljstvu-tužilaštvu Kantona 10



- Stručni savjetnik za pravne poslove - 1 (jedan) izvršilac

Opis poslova: pomaže glavnom tužiocu, zamjeniku glavnog tužioca i tužiocima u proučavanju i pripremanju predmeta; prati i proučava, te sudjeluje u radu radnih grupa za praćenje i proučavanje određenih pravnih pitanja; samostalno ili pod nadzorom i uputama tužioca obavlja druge stručne poslove predviđene zakonom, odnosno drugim odgovarajućim aktima; prati zakonske propise i sudjeluje u pripremi općih i drugih akata i materijala iz djelokruga rada Tužilaštva; aktivno i pod nadzorom tužioca učestvuje u istrazi i prisustvuje glavnom pretresu; kao korisnik sistema TCMS obavezan je da postupa prema pravilima propisanim u Pravilniku TCMS; vodi evidenciju knjiga, časopisa, zakona i drugih publikacija u biblioteci Tužilaštva; obavlja i druge poslove određene aktima Tužilaštva i po nalozima glavnog tužioca, zamjenika glavnog tužioca i tužilaca.

Uvjeti: pored općih uvjeta utvrđenih članom 35. Zakona o državnim službenicima i namještenicima u tijelima državne službe u HBŽ, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uvjete, utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i i poslovanju Kantonalnog tužiteljstva-tužilaštva Kantona 10, br. A-543/14 od 01.10.2014. godine, i to:

- VSS, VII stepen stručne spreme, pravni fakultet ili visoko obrazovanje stečeno po Bolonjskom sistemu studiranja, I (najmanje 240 ECTS bodova), II ili III ciklusa pravne struke,
- najmanje 3 (tri) godine radnog iskustva u struci nakon završene VSS,
- poznavanje rada na računaru
- položen pravosudni ispit

Prijavljivanje na javni konkurs:
Kandidati su dužni dostaviti slijedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):

1. diplomu o završenom visokom obrazovanju (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine)
2. potvrdu / uvjerenje o radnom iskustvu u struci nakon sticanja VSS,
3. dokaz o poznavanju rada na računaru,
4. dokaz o položenom pravosudnom ispitu
5. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton 10 i Unsko-sanski kanton u Livnu, Ul. Gabrijela Jurkića bb, ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov ba).

O datumu, vremenu i mjestu polaganja stručnog ispita kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju stručnog ispita, smatra se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri, o čemu neće biti pismeno obavješten.
Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima javnog konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju općih uvjeta javnog konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente, treba dostaviti u roku od 8 dana od objave javnog konkursa na web stranici Agencije, putem pošte, preporučeno na adresu:


AGENCIJA ZA DRŽAVNU SLUŽBU FEDERACIJE BiH
ODJELJENJE AGENCIJE ZA KANTON 10 i UNSKO-SANSKI KANTON
Ulica Gabrijela Jurkića bb
80101 Livno
sa naznakom
«Javni konkurs za popunu radnog mjesta državnog službenika u
Kantonalnom tužiteljstvu-tužilaštvu Kantona 10»

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

SEKRETAR

Zinka Salihagić, dipl. pravnik



Vrsta posla:
stalni radni odnos

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet
Poznavanje rada na računaru:
dobro
Potrebno radno iskustvo:
tri godine