Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 29.05.2017. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni saradnik za poslove niskogradnje

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Zenica
Rok prijave:
29.05.2017.


Na osnovu člana 24., a u vezi sa članom 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH, ("Službene novine Federacije BiH", broj 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12) i člana 1. Zakona o preuzimanju Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine Zeničko-dobojskog kantona" broj 3/12), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, na zahtjev Grada Zenica, objavljuje

JAVNI KONKURS
za popunu radnih mjesta državnih službenika u Gradu Zenica
5 / 586
Služba za urbanizam, imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina
25. Šef Odsjeka za imovinsko-pravne poslove - 1 (jedan) izvršilac
26. Stručni saradnik za poslove niskogradnje - 1 (jedan) izvršilac


25. Opis poslova: Rukovodi radom Odsjeka i neposredno organizuje rad Odsjeka. Odgovoran je za korištenje finansijskih i materijalnih potencijala dodijeljenih Odsjeku. Organizuje vršenje svih poslova i raspoređuje poslove na službenike i namještenike i istima daje bliže upute o načinu vršenja tih poslova. Obavlja najsloženije poslove iz nadležnosti Odsjeka, te s tim u vezi vodi prvostepeni upravni postupak u oblasti imovinsko-pravnih odnosa. Osigurava blagovremeno, zakonito i pravilno vršenje svih poslova iz nadležnosti Odsjeka. Provodi nadzor i kontrolu izvršenja povjerenih poslova i zadataka. Stara se o zakonitosti, pravilnosti i blagovremenosti u izvršavanju poslova Odsjeka. Predlaže mjere za poboljšanje kvaliteta rada i stara se o radnoj disciplini. Učestvuje u izradi programa rada i izvještaja o radu Odsjeka. Vrši koordinaciju rada s drugim odsjecima. Odgovara za zakonito, savjesno, ažurno i uredno izvršavanje poslova. Za svoj rad neposredno odgovara pomoćniku Gradonačelnika. U skladu sa zakonom, obavlja i druge poslove iz nadležnosti Službe, koje istom stavi u zadatak pomoćnik Gradonačelnika, a u skladu s njegovom stručnom spremom i pozicijom radnog mjesta.
26. Opis poslova: Učestvuje u pripremi izrade analitičko-planske dokumentacije iz oblasti građevinarstva - niskogradnja. Obavlja složenije zadatke iz oblasti građevinarstva. Izrađuje stručne ocjene i urbanistička rješenja iz oblasti niskogradnje i komunalne infrastrukture. Provodi kontrolu i ovjeru projektne dokumentacije iz oblasti niskogradnje. Odgovara za zakonito, stručno, ažurno i uredno izvršavanje poslova. Za svoj rad neposredno odgovara šefu Odsjeka i pomoćniku Gradonačelnika. U skladu sa zakonom, obavlja i druge poslove iz djelokruga Odsjeka, koje istom stave u zadatak šef Odsjeka i pomoćnik Gradonačelnika, a u skladu s njegovom stručnom spremom i pozicijom radnog mjesta.