Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 30.01.2015. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Ravnatelj Službe za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Mostar
Rok prijave:
30.01.2015.


Na temelju članka 34. i 105. Zakona o državnim službenicima i namještenicima u tijelima državne službe u Hercegbosanskoj županiji („Narodne novine Hercegbosanske županije", br.1/14) a u vezi s člankom 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH", br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06, 4/12), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, na zahtjev Vlade Hercegbosanske županije, objavljuje


JAVNI NATJEČAJ
za popunu radnog mjesta državnog službenika u Službi za
odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije



- Ravnatelj Službe za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije - 1 (jedan) izvršitelj

U skladu sa člankom 24. Zakona o državnim službenicima i namještenicima u tijelima državne službe u Hercegbosanskoj županiji, imenovanje na navedenu poziciju vrši se na razdoblje od pet godina.

Opis poslova: Obavještava domaću i inozemnu javnost o radu Vlade, predsjednika Vlade, županijskih ministara, odnosno ministarstava na čijem se čelu nalaze, putem pripremanja priopćenja za javnost i drugih informativnih materijala, organizira konferencije za tisak i po potrebi akreditira novinare za rad na teritoriju Hercegbosanske županije; priprema i daje odgovore i informacije na pitanja novinara i drugih sredstava priopćavanja; priprema informacije i priopćenja za javnost; organizira medijsko praćenje rada Vlade; organizira medijske i javne nastupe predsjednika Vlade i županijskih ministara; organizira medijske kampanje u cilju promoviranja razvojnih i drugih Projekata Vlade, predsjednika Vlade, županijskih ministarstava i drugih organa županijske uprave; dostavlja svakom županijskom organu izvode iz tiska u kojima se isti organ uprave, odnosno pojedinac u njemu, tretiraju; računalno obrađuje i pohranjuje napise iz tiska indikativne za rad Vlade i podatke neophodne za izradu informativnih materijala za potrebe domaćih i inozemnih novinara Ureda predsjednika Vlade i županijskih ministarstava; prikuplja, računalno obrađuje i plasira podatke na WEB stranici Vlade i svakodnevno ažurira ovu stranicu; osigurava stalno administriranje WEB stranice Vlade, u skladu s Odlukom o WEB stranici Vlade; priprema i daje odgovore i informacije na pitanja građana, u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine F BiH", br. 32/01) i Zakonom o slobodi pristupa informacijama u Bosni i Hercegovini („Službeni glasnik BiH", broj 28/00); prati provođenja zakona i drugih propisa iz oblasti informiranja, pruža pravnu pomoć u oblasti informiranja i ostvaruje suradnju s županijskim organima nadležnim za informiranje u cilju davanja prijedloga, sugestija, preporuka od značaja za međusobno usklađivanje propisa u oblasti informiranja; obavlja administrativno-tehničke i stručno operativne poslove, ukoliko njihovo vršenje nije organizirano na drugi načine te obavlja i druge poslove koje joj, u svezi djelokruga rada, povjeri Vlada.

Uvjeti: pored općih uvjeta utvrđenih člankom 35. Zakona o državnim službenicima i namještenicima u tijelima državne službe u Hercegbosanskoj županiji, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uvjete, utvrđene Uredbom o utemeljenju Službe za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije br.01-02-112-1/07 od 21.06.2007.god. i Izmjena i dopuna iste Uredbe br.01-02-334-1/14 od 23.12.2014.god., i to:
-VSS, VII stupanj stručne spreme -završen studij novinarstva ili filozofski fakultet odnosno dipl.novinar ili prof. hrvatskog jezika i književnosti ili završen prvi ciklus Bolonjskog sustava obrazovanja koji se vrednuje s najmanje 240 ECTS bodova, odnosno drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sustava obrazovanja - magistar novinarstva ili magistar hrvatskog jezika i književnosti,
-najmanje 7 (sedam) godina radnog iskustva u struci nakon završene VSS,
-položen stručni ispit ili ispit općeg znanja,
-poznavanje rada na računalu.

Prijavljivanje na javni natječaj:
Kandidati su dužni dostaviti slijedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):

1. diplomu o završenom visokom obrazovanju (nostrificirana diploma, ukoliko diploma nije stečena u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine);
2. potvrdu/uvjerenje o radnom iskustvu u struci nakon sticanja VSS;
3. uvjerenje o položenom stručnom-upravnom ispitu, (ispitu općeg znanja ili javnom ispitu) položenom pred nadležnim organom u Bosni i Hercegovini, ili pravosudnom ispitu;
4. dokaz o poznavanju rada na računalu;
5. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton 10 i Unsko-sanski kanton u Livnu, Ul. Gabrijela Jurkića bb, ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov ba).

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu (javnom ispitu ili ispitu općeg znanja) pred nadležnim organom u Bosni i Hercegovini ili položenom pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.

Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili polaganju stručnog ispita, smatra se da je odustao od učešća u natječajnoj proceduri o čemu neće biti pismeno obavješten.

Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima javnog natječaja, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju općih uvjeta javnog natječaja.

Prijavu na taječaj, odnosno sve tražene dokumente, treba dostaviti u roku od 8 dana od objave javnog natječaja na web stranici Agencije, putem pošte, preporučeno na adresu:



Agencija za državnu službu Federacije BiH
Odjeljenje Agencije za Kanton 10 i unsko-sanski kanton
Ulica Gabrijela Jurkića bb
80101 Livno
sa naznakom:

„Javni natječaj za popunu radnog mjesta državnog službenika u Službi za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije: 14/15"

Nepravovremene, nepotpune i neuredne prijave neće se uzeti u razmatranje.



DIREKTOR

mr. sc. Sead Maslo