Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 17.02.2020. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

eTwinning ambasador (m/ž)

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Bosna i Hercegovina
Rok prijave:
17.02.2020.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Obavještavamo Vas da eTwinning Državna služba za podršku-Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje (DSP) raspisuje konkurs za jednog eTwinning ambasadora koji je zaposlen u osnovnoj školi na teritoriji Bosne i Hercegovine.

DSP bira eTwinning ambasadora na period dvije godine, 2020. – 2022. godine.

eTwinning ambasador treba biti iskusni korisnik eTwinning portala, koji je zainteresovan da učestvuje u promociji eTwinning portala i eTwinning aktivnosti u području svoje škole i šire.

Zadaci eTwinning ambasadora su:

pružanje pomoći DSP-u prilikom organizovanja događaja unutar BiH u vezi s promocijom eTwinning portala i pojašnjavanjem osnova ili detalja za rad portala
organizovanje i samostalno provođenje promotivnih i edukativnih događaja i obuka u školama i predškolskim ustanovama u BiH u koordinaciji s DSP-om s ciljem povećanja broja registriranih eTwinnera, povećanja broja e-Twinning projekata i njihovog kvaliteta
organizovanje onlajn obuka korištenjem IKT (informaciono-komunikacijskih tehnologija) alata. Softver za onlajn obuke osigurava DSP
doprinos u razmjeni primjera dobrih praksi s kolegama u BiH i u drugim zemljama
učešće na sastancima, konferencijama i seminarima samostalno ili sa ostalim eTwinning ambasadorima u zemlji ili inostranstvu na koje ih uputi DSP ili dobije poziv organizatora događaja, a uz saglasnost DSP-a
pružanje drugih informacija u vezi sa provođenjem eTwinning-a u BiH i druga vrsta pomoći DSP-u.
Tokom planiranja i provođenja navedenih aktivnosti neophodno je da ambasador kontinuirano sarađuje s DSP-om i od nje dobije saglasnost za svoje aktivnosti, posebno u slučajevima kada one podrazumijevaju i potrebu za finansijskom podrškom. DSP će snositi putne troškove za sve događaje za koje ambasador bude angažovan.
Vrsta posla:
rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
Uslovi za prijavu

Zainteresovani kandidati trebaju ispunjavati sljedeće uslove:

da su zaposleni u osnovnoj školi u BiH
da su registrovani na eTwinning portalu
da su osnivači najmanje jednog evropskog eTwinning projekta i da su partneri u najmanje jednom eTwinning projektu, kao i da značajno doprinose ovim projektima (rezultati moraju biti vidljivi kroz aktivnosti u Twinspace dijelu projekta)
da dobro govore engleski jezik (međunarodni događaji namijenjeni eTwinning ambasadorima održavaju se najčešće na engleskom jeziku, razmjena primjera dobre prakse s drugim zemljama učesnicama eTwinniga se, također, odvija na engleskom jeziku)
da koriste IKT alate neophodne za rad na eTwinning portalu (alati za komunikaciju, pretraživanje, razmjenu materijala i oglašavanje)
da imaju razvijene organizacijske, komunikacijske i prezentacijske vještine.

Odabir kandidata

Kandidati koji su ušli u uži izbor bit će obaviješteni putem e-maila.

Konačna odluka o odabiru eTwinning ambasadora iz BiH bit će donesena krajem februara 2019.godine i to na osnovu cjelokupne prijave kandidata. Sa izabranim kandidatom će biti zaključen poseban ugovor. Prilikom odabira eTwinning ambasadora vodit će se računa o geografskoj zastupljenosti predstavnika osnovnih škola iz različitih dijelova BiH, o uzrastu djece s kojom rade i uspješnosti na eTwinning portalu. eTwinning ambasadori obavezni su da tokom obavljanja dužnosti ambasadora budu aktivni i da o svojim aktivnostima obavještavaju DSP. Ukoliko ambasador tokom dvogodišnjeg perioda djelovanja u toj ulozi nije aktivan u periodu dužem od dva mjeseca, izuzev perioda juli-august i decembar-januar, DSP zadržava pravo da ambasadora razriješi dužnosti.

Napomena: Naglašavamo da se aktivnosti eTwinning ambasadora često preklapaju s radnim vremenom zaposlenih u osnovnoj školi.

Kako se prijaviti?

Poziv za konkurs za eTwinning ambasadora bit će otvoren od 5.02.2020. godine i objavljen na www.aposo.gov.ba i na eTwinning BiH FB stranici.

Onlajn prijavni obrazac možete popuniti klikom na link: https://forms.gle/6Pgt5fC8jvJzpLoJ9

Uz obrazac je potrebno da na e-mail adresu [email protected] pošaljete:

motivaciono pismo
biografiju osobe u Europass formatu.
Konkurs ostaje otvoren do 17.02.2019. godine, a sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 033/942-852/855 ili putem e-maila [email protected]
Minimalna stručna sprema:
Fakultet
Strani jezik:
engleski
Poznavanje rada na računaru:
dobro