Poziv privrednicima u Kantonu Sarajevo

Privredna komora Kantona Sarajevo poziva sve privredne subjekte sa područja Kantona Sarajevo da joj u što kraćem roku dostave informacije sa kojim problemima u poslovanju se suočavaju u jeku pandemije korona virusa „COVID -19“, i koje su to mjere koje bi im bile od koristi u novonastalim okolnostima.

 

 

Također, molimo privrednike da nam dostave i popunjen Upitnik o posljedicama korona virusa na poslovanje.  Cilj upitnika je steći uvid u poslovanje s obzirom na novonastalu situaciju a  uključuje i pitanja koja se tiču procjene finansijske štete i utjecaja potencijalnoga izostanka radnika na poslovanje. (LINK NA UPITNIK)

Sve informacije bit će dostavljene Koordinacionom tijelu Vlade Kantona Sarajevo za predlaganje mjera zaštite i oporavka privrede i poboljšanje položaja uposlenika i privrednika pogođenih krizom izazvanom pandemijom korona virusa.

Određeni su timovi za pojedine grane privrede, kojima možete dostavljati svoje informacije i slati upite.

Više informacija o svemu možete pronaći na LINKU:
https://pksa.ba/poziv-privrednicima-u-kantonu-sarajevo/

Kako mnoga pitanja nisu u nadležnosti Kantona Sarajevo, svakako da će se nastojati, u saradnji sa višim nivoima vlasti, koordinirano djelovati i učiniti sve u saniranju već nastalih velikih šteta po privredu kako u Kantonu Sarajevo, tako i u cijeloj zemlji.

Nadamo se da ćemo, uz poštivanje svih naredbi i preporuka nadležnih organa, što prije prevazići ovu tešku situaciju, i da ćemo zajednički iznaći rješenja za oporavak naše privrede.

Privreda u Sarajevu je dokazala da i u najtežim uslovima može opstati, vjerujemo da će i u ovoj teškoj borbi pokazati svoju snalažljivost i snagu.

Petak, 27.03.2020.