Kako sačuvati fokus tokom radnog dana?

Kako sačuvati fokus tokom radnog dana?

Važnost brige o sebi i svom mentalnom zdravlju je na sve višem nivou. Međutim, primjetno je da najmanje pažnje svom unutrašnjem miru i balansu posvećujemo dok smo na poslu.

Postoje neke sitnice koje će povećati vaš mir i umanjiti nivo stresa dok ste na radnom mjestu i oni predstavljaju dobar početak, kad je briga o svom zdravlju na poslu u pitanju. Ako u svoj radni dan uključite svega nekoliko zdravih navika, osjećat ćete se mnogo bolje i produktivnije, i što je najvažnije uspješno ćete smanjiti svakodnevni nivo stresa.

Osmislite svoj ritual za početak radnog dana Ako osmislite svoj ritual za početak radnog dana, koji ćete realizovati odmah po dolasku u kancelariju, steći ćete naviku, koja će biti vaš svojevrstan signal da je radni dan počeo. Recimo, dođite na posao 10 minuta ranije, kako biste imali vremena da svoju prvu kafu popijete baš za svojim stolom i da odmah nakon prvog jutarnjeg užitka produktivno započnete svoj radni dan.

Osmislite svoje mini pauze Većina naših radnih dana, tokom sedmice, veoma je dinamična i podrazumijeva nekoliko različitih zadataka. U tom slučaju, zar ne bi bilo bolje da između svakog radnog zadatka osmislite malu pauzu, koja će vas okrijepiti i predstavljati svojevrsni reset za vaš organizam. Povežite se sa kolegama Ostvarivanje zdrave komunikacije sa kolegama na poslu, veoma je važno za vaše psihičko zdravlje, kada ste u kancelariji.

Pored toga što dobijete iskustvo o važnosti timskog duha, osjećat ćete se prihvaćeno, kao dio jedne cjeline, što je zaista važno. Uostalom, na taj način osjetićete neophodno razumijevanje u trenucima kada vam je zaista teško i uvijek ćete imati koga da upitate za pomoć. Budite uredni Možda zvuči čudno, ali uredan radni prostor utiče na sređene misli i poboljšan fokus na posao koji vas u datom trenutku okupira, zato se potrudite da vaš radni prostor uvijek bude uredan i inspirativan.

tuzlanski.ba

Četvrtak, 11.07.2019. / hocu.ba