Poslovne novine pripremaju „vrući“ septembar

Poslovne novine pripremaju „vrući“ septembar

Poslovne novine pripremaju „vrući“ septembar

Zemlje regije u izboru „100 najvećih u BiH“

Kada se 45 godina tradicije poslovanja podudari s jubilejom jednog od najznačajnijih medijsko-poslovnih događaja, onda zasigurno možemo tvrditi da će mjesec septembar biti u znaku Poslovnih novina.

Poslovne novine sljedećeg mjeseca slave 45 godina uspješnog rada i 30. jubilarno izdanje izbora „100 najvećih u BiH“, te pripremaju projekte o kojima će se zasigurno dugo pričati u poslovnom svijetu. I to ne samo u Bosni i Hercegovini.

Već su najavljeni brojni noviteti u organizaciji izbora „100 najvećih u BiH“, pa će se ovogodišnji Izbor najboljih bh. kompanija proširiti na rang-liste 100 najboljih kompanija iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Također, u pripremi je veoma značajan projekat koji će obradovati mnoge poslovne subjekte u BiH, a koji će biti publikovan u specijalnom izdanju „100 najvećih u BiH”. Tako će se pored analize nosioca razvoja ekonomije u BiH, objaviti i uvid u regionalna ekonomska kretanja, što je jedinstveno istraživanje ovog tipa.

Novo, redizajnirano izdanje publikacije „100 najvećih u BiH“ Poslovne novine su pripremale u saradnji sa specijalnim partnerom – kompanijom LRC d.o.o. Sarajevo koja, zahvaljujući vrhunskom analitičkom softveru, obrađuje podatke svih pravnih lica iz Federacije BiH i Republike Srpske, te s partnerskim bonitetnim agencijama El KONCEPT d.o.o. (Hrvatska), CUBE d.o.o. (Srbija), BIConsulting (Crna Gora) i Prva bonitetna agencija d.o.o. (Slovenija).

Publikacija „100 najvećih u BiH“ donosi pregled mogućeg napretka ili nazadovanja kompanija i sektora u periodu od godinu dana. Značaj ovog jedinstvenog istraživanja je i u usporednim analizama s prošlogodišnjim rezultatima, a koje će biti prikazane u sklopu rang-listi za sve kompanije iz BiH i regije, te potencijalnim promjenama u rangiranju najvećih kompanija. Dodatnu vrijednost istraživanju će dati i uvid u to koje su kompanije i sektori zabilježili rast odnosno pad prihoda, izvoza ili investicija.

Rezultati istraživanja o broju uposlenih, ostvarenim prihodima i izvozu u regiji će biti ažurirani, a istraživanje će obuhvatiti sve kompanije koje posluju u zemljama okruženja, što će dati precizan uvid u regionalna ekonomska kretanja.

Petak, 25.08.2017.
Portali:
boljiposao.com
Pomozite poboljšati BoljiPosao.com Pošaljite nam svoje komentare