Ovo pitanje obavezno morate postaviti na svakom razgovoru za posao

Ovo pitanje obavezno morate postaviti na svakom razgovoru za posao

Što pitati na razgovoru za posao vjerojatno je jedna od najvećih nedoumica svakog kandidata. Najgore je reći da nemate nikakvih pitanja, a pitanja poput „Tko su vam najveći konkurenti“ svakako izbjegavajte jer to morate znati i prije samog intervjua. Naravno, najsigurnije pitanje koje možete postaviti je o očekivanjima poslodavca od vas kao potencijalnog zaposlenika ili o opsegu posla koji možete očekivati ako vas zaposle.

Pitanje na razgovoru za posao koje vam otkriva puno o poslodavcu i poziciji

Savjetnice za karijeru Katharine S. Brooks i Lynn Taylor rekle su za Business Insider da postoji jedno pitanje koji bi svaki kandidat trebao postaviti na razgovoru za posao, bez obzira na svoje kvalifikacije ili industriju u kojoj traži zaposlenje, a to je „Tko točno uspijeva na ovoj poziciji?“ ili drugim riječima, „Kako definirate uspjeh na ovoj poziciji?“.

„Ovo vam pitanje daje informacije o poziciji iz same kompanije, ali i osobnu perspektivu o kompaniji i radnom mjestu od samog ispitivača. To je tip informacije koju ne možete lako pronaći na internetu“, rekla je Brooks.

S druge strane, kaže Taylor, pruža vam i informaciju kako se i da li se vaši profesionalni ciljevi podudaraju s ciljevima kompanije, odnosno zahtjevima tog radnog mjesta.

„Njihov će vam odgovor dati informacije o određenim vještinama koje traže, kao i o uvjetima koje morate zadovoljiti za to radno mjesto, ali i informacije o njihovoj kulturi, radnoj etici i stilu vodstva“, objasnila je Taylor.

Dok vam potencijalni poslodavac odgovara na pitanje, uvijek se možete „ubaciti“ u razgovor ili pričekati kraj njegovog odgovora i naglasiti neke vještine ili znanja kojih se do tada niste sjetili reći, a za koje smatrate da bi vam mogle povećati šansu za dobivanje posla.

Zapamtite da na razgovoru za posao zapravo prodajte sebe, svoja znanja, vještine i iskustvo te da svakog potencijalnog poslodavca morate uvjeriti da ste baš vi kandidat kojeg on traži, a ovo pitanje bi vam itekako moglo pomoći u tome.

„Svako pitanje koje postavite, trebalo bi vam otkriti što je više informacija moguće. Ne samo o samom poslu, već i o stilu upravljanja i organizacijskoj kulturi vašeg potencijalnog poslodavca“, preporučila je Taylor.

Anamarija Garašić, http://www.womeninadria.com/

Ponedjeljak, 22.02.2016. / http://www.womeninadria.com/
Portali:
boljiposao.com
Pomozite poboljšati BoljiPosao.com Pošaljite nam svoje komentare