Sajam zapošljavanja MojeDelo.com

Sajam zapošljavanja MojeDelo.com


Sajam zapošljavanja MojeDelo.com BiH


Želiš li raditi u Sloveniji? Sajam zapošljavanja MojeDelo.com BiH je idealna prilika za pronalaženje posla u Sloveniji! Firme iz Slovenije nude nove mogućnosti za različite poslove!

 

Dobra priprema za sajam zapošljavanja će dati najbolje plodove

Sajam zapošljavanja je poseban oblik sajma – to nije izložba proizvoda, ni predstavljanje izlagača – jer se tu ustvari prezentirate vi, posjetioci sajma. U jednom danu se možete predstaviti kod više od 15 izlagača, provjerite da li ste spremni za nove karijere i izazove i saznajte koje vještine i znanja vam najbolje mogu pomoći kod izgradnje svoje karijere. Kako se možete najbolje pripremiti za posjetu sajmu?

Vratimo se na osnove traženja posla

Na MojeDelo.com uvijek naglašavamo da je ključ do (boljeg) posla često sakriven u vama, potencijalnim kandidatima za posao. Šta možete sami učiniti da što prije dođete do zaposlenjakrije se u 4 jednako važna koraka, koji se ne smiju zaboraviti kada smo na pragu tržišta rada:

Uvjerenja kandidata: to su nesvjesni, automatski odazivi na osnovu iskustava koje smo stekli tokom života. Oni su duboko ukorijenjeni u nama,ne čujemo ih i ne osjećamo. Okolinikoja nas okružuje u svakom trenutku šaljemo signale koji proizlaze iz tih uvjerenja. Moramo prevladati prepreke, suzbiti negativne impulse iz okoline i prihvatiti uvjerenja o tome da posao možemo dobiti. Ono u šta vi vjerujete, to će se i dogoditi!

Priprema kandidata za traženje posla: većina tražilaca posla traženje počinje u žurbi i kao za inat su nam na raspolaganju predlošci, koje koriste i drugi. Ali time se zapravo osiguravate da nećete iskočiti iz gomile! Morate pronaći svoje prednosti i mane. Pronalaženje posla je prodaja proizvoda – svojih vještina, znanja i iskustva. Samo uz dobru pripremu moći ćete oblikovati „proizvod”: koherentan skup pogodnosti koje možete predstaviti potencijalnim poslodavcima.

Prezentacija kandidata: generisanje podataka o sebi u odgovarajući, transparentan oblik i pravilan nastup u osobnim susretima, suština je uspješnog traženja. Vaša prezentacija biće vašim potencijalnim poslodavcima vidljiva na nekoliko načina: kroz osobnu i pisanu komunikaciju. Ista mora biti smislena, zaokružena i konzistentna cjelina informacija.

Pristup kandidata: poslodavac koji je u potrazi za kandidatom za zapošljavanje ima problem: slobodno radno mjesto. Odgovarajući kandidat je rješenje njegovog problema, što znači da uvijek morate pristupiti s pogodnostima koje će poslodavac dobiti, ako vas zaposli


Priprema kandidata – ključ do uspjeha


Uvjerenja, prezentacija i pristup su u potpunosti u vašim rukama, a ekipa MojeDelo.com je tu da vam pomogne kod pripreme. Baš zato je sajam zapošljavanja MOJE DELO tako specifičan – prilikom posjete sajma želimo vam pružiti što više mogućih informacija od izlagača,čime želimo olakšati vašu pripremu za razgovore za posao.

Provjerite koje firme iz Slovenije će sarađivati. U prezentacijama možete naći osnovne informacije o firmama i kadrovske potrebe tih firmi.

2 DANA, 2 LOKACIJE

Sajam će se održati u dva dana na dvije lokacije. Provjerite popis poslodavaca koji će biti prisutni na svakom pojedinom sajmu i pripremite se za intervju za posao!

 

          SARAJEVO                          BANJA LUKA

 


U jednom danu se možete predstaviti kod više poslodavaca, provjerite da li ste spremni za nove karijere i izazove i saznajte koje vještine i znanja vam najbolje mogu pomoći kod izgradnje svoje karijere.

 

Petak, 23.03.2018. / www.boljiposao.com