Potpisan Memorandum o saradnji između Mental Human Resources i BoljiPosao.com

Zadovoljstvo nam je dostaviti vam informaciju da su web portal za zapošljavanje BoljiPosao.comMental Human Resources, agencija za posredovanje u zapošljavanju sa sjedištem u Instanbulu, nakon veoma uspješnih pregovora dogovorili saradnju na području tržišta rada.

Saradnja će obuhvatiti razmjenu stručnog kadra i zapošljavanje na teritoriji na kojoj obavljamo svoju djelatnost, a to su: Turska, Azerbejdžan, Qatar, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija.

Dogovorena saradnja je veoma važna zbog mogućnosti otvaranja tržišta za sve one koje žele posao izvan BiH, a što je još važnije za poslodavce u našoj državi se pruža mogućnost da stručni kadar traže u drugim državama. Time bi se ublažio nedostatak stručnjaka koji u velikom broju napuštaju Bosnu i Hercegovinu.

Potpisivanje Memoranduma je obavljeno 27.11.2019. godine , a potpisali su ga Aida Zejčirović, direktorica BoljiPosao.com i  Uğur Karaboğa, director Mental Human Resources.

Potpisnici ovog memoranduma su dogovorili saradnju u svhu pronalaska i angažovanja najkvalitetnijih kadrova za potrebe klijenata potpisnica, zajedničko sudjelovanje na projektima, sajmovima, eventima i drugim događajima koji imaju svrhu unapređenje na tržištu rada i razvoju ljudskih resursa u cilju djelatnosti agencija za posredovanje u zapošljavanju ;

U zavisnosti od potrebe, Potpisnice će uspostavljati saradnju sa trećim licima u svhu edukacije, obuke i prekvalifikacije traženih djelatnosti.

Dogovorena saradnja sigurno će doprinijeti modernizaciji tržišta rada i kreiranju novih mogućnosti za nezaposlene da se zaposle ili educiraju u skladu sa stvarnim potrebama poslodavaca.


Više informacija o kompanijama potpisnicama možete naći na linkovima:

https://www.mentalik.com/

https://www.boljiposao.com/


BoljiPosao.com i Mental Human Resources će uskoro obavijesti sve zainteresovane o narednim koracima i realizaciji dogovorenih aktivnosti.

Četvrtak, 28.11.2019.