Za izbjegavanje diskriminacije na poslu ako treba i na operaciju pomlađivanja!

Za izbjegavanje diskriminacije na poslu ako treba i na operaciju pomlađivanja!

Srednjovječni radnici podvrgavaju se operacijama zatezanja lica kako bi ostali ravnopravni u borbi za radno mjesto protiv svojih mlađih kolega.

Rezultati istraživanja Britanskog društva estetskih kirurga (BAAPS) svjedoče o 40-postotnom povećanju podvrgavanja operacijama pomlađivanja, uključujući i face-lifting.Tako se broj operacija otklanjanja naborane kože i "vrećica" ispod očiju povećao za 50 posto, a zatezanja čela za 35 posto. Operacije očnih kapaka sada su na drugom mjestu top 10 operacija u Britaniji, iza operacije grudi.

Postotak 50-godišnjaka koji se podvrgavaju operacijama učetverostručio se u proteklih pet godina. Gotovo polovica tih osoba izjavila je da na taj način žele ostati ravnopravni "igrači" u borbi za radno mjesto.

Dr. Norman Waterhouse, specijalist za face-lifting izjavio je da u svom 28-godišnjem iskustvu nikada nije bilo toliko mnogo žena kao što su policajke i učiteljice koje mu dolaze na operaciju.

On vjeruje da su operacije pomlađivanja lica, koje se javljaju u dobi od 40 i 50 godina, posljedica promjena u načinu života i karijera ljudi. Mnogi njegovi klijenti smatraju kako danas imaju mnogo manje šansi da dobiju posao ako izgledaju starije.

"Svi ćemo raditi duže. Što smo stariji, moramo sebe uvjeriti da izgledamo naočito usprkos godinama. Dok smo nekada odlazili samo na šišanje, sada moramo uzeti u obzir i operaciju kao realnu mogućnost." - rekao je Waterhouse.

"Harley Medical Group" izvještava da je face-lifting popularan kod oba spola, dok žene i dalje naviše posežu za zatezanjem čela i operacijima grudi kao i botox tretmanima, dok muškarci često žele promijeniti stvari s kojima su dugo bili nezadovoljni, poput nosa.

U nedavnoj studiji "Chartered Management Institute" i "Chartered Institute of Personnel and Development" stoji da više od polovine zaposlenih osjeća kako je bila osobno pogođena dobnoj diskriminaciji na poslu.

Oko 38 posto Britanaca smatra da su njihove šanse za napredovanje na poslu smanjeje upravo zbog njihove dobi. Osoblje u dobi između 30 i 39 godina smatra kako je to najbolje razdoblje za napredovanje, što se smanjuje kada dosegnu 50 godina.

Profesor Chris Warhurst za sve to krivi razvoj nove poslovne psihologije i menadžmenta koji se drže mišljenja da izgled pojedinca može utjecati na druge ljude i uspješnost njihova posla.

Četvrtak, 28.11.2013. / index.hr

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/boljiposao-com

LinkedIn

Portali:
boljiposao.com
Pomozite poboljšati BoljiPosao.com Pošaljite nam svoje komentare