Nemate vremena za trening? Ovih 10 vežbi možete da radite i na poslu

Nemate vremena za trening? Ovih 10 vežbi možete da radite i na poslu

Sa posla se obično vraćamo umorni i gladni, pa ne možemo čim dođemo da vežbamo, nego bismo najpre da se odmorimo i jedemo, a vežbanje kasnije uveče nije preporučljivo. Ne morate se terati da vežbate nakon posla, jer možete da vežbate i na radnom mestu. Evo kako. Na poslu neopaženi možete da uradite mnoge vežbe.

1) ISTEZANJE NOGU ISPOD STOLA
Dok sedite u kancelariji, radite istezanje nogu. Podižite donji deo nogu od poda dok ne ispravite noge u kolenu i dok ne osetite kontrakciju mišića. Ponavljajte koliko god puta možete.

2) DIZANJE
Ako čekate u redu za fotokopiranje, nemojte samo da stojite, nego se uspinjite na nožne prste. Ako niko ne gleda, uradite 30 ponavljanja - podignite pete i stojte na prstima, pa spustite i tako 30 puta. Ako vas neko posmatra, podignite se na prste i ostanite tako što duže možete.

3) TRBUŠNJACI
Dok kucate na kompjuteru, ispravite leđa i podižite kolena u vis, držite ih nekoliko sekundi, pa ih spustite i ponovite koliko god puta možete.

4) OKRETANJE
Za ovo vam je potrebna stolica koja može da se okreće i prazna kancelarija. Počnite sa gore pomenutim trbušnjacima i nakon što ih završite, zavrtite se nogama.
Ponovite koliko god puta možete. Ova vežba je i zabavna.

5) PROMENITE SPRAT
Umesto da idete u toalet na istom spratu, popnite se na gornji ili se spustite na donji sprat stepenicama. Odete li nekoliko puta u toku dana u toalet stepenicama, sagorećete i do 100 kalorija.

6) VUČENJE
Stavite ruke na kolena i naslonite jedan dlan na drugi, a onda zakačite prste jedne ruke za prste druge i vucite što jače možete u levo i u desno. Odmorite, pa ponovite. Tako vežbate tricepse, bicepse i grudne mišiće.

7) GURANJE
Stavite ruke na noge i preklopite ih kao za molitvu, a onda ih gurajte – desnu levom i levu desnom. Tako vežbate tricepse, bicepse i grudne mišiće.

8) STO KAO TEG
Stavite ruke ispod stola, naslonite dlanove na njega odozdo i gurajte ga ka gore. Ili stavite dlanove odozdo i gurajte dole.

9) MIŠIĆI GLUTEUSA
Dok sedite u stolici, zatežite mišiće gluteusa. Dugo ih držite zategnute, pa onda opustite naglo. Ako neko sedi u blizini, duže držite mišiće zategnutim.

10) AKTIVNI NA PAUZI
Na pauzi za ručak prošetajte po kraju umesto da sedite, pa tek u poslednjih pola sata uzmite da ručate.

Srijeda, 19.03.2014. / 24sata.rs

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/boljiposao-com

LinkedIn

Portali:
boljiposao.com
Pomozite poboljšati BoljiPosao.com Pošaljite nam svoje komentare