Besplatna radionica u Komori "Stress Management"

Privredna komora Kantona Sarajeva, u okviru Centra za edukaciju i informatičke poslove poziva Vas na besplatnu radionicu za mala i srednja preduzeća s ciljem da  preduzeća  dobiju stručnu pomoć i podršku u razvoju vlastitih kapaciteta. Ova radionica se održava se u okviru Programa 2. finansiran od strane  Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.                                                                                                                              


STRESS MANAGEMENT
26. februar 2019, u prostorijama Komore, sa početkom u 10.00 sati    

 

Uspješno vođenje kompanije i zaposlenih postavlja pred menadžere nove zadatke. Dok obaveze sustižu jedna drugu često se dešava da se vrijeme predviđeno za slobodne aktivnosti nerijetko koristi za obavljanje poslovnih zadataka. Takvo ponašanje vrlo često rezultira stresom koji može postati trajno stanje i ozbiljno ugroziti fizičko i mentalno zdravlje. Dugoročno gledano, poslovni uspjeh i kvalitet života zavisi od toga kako se upravlja raspoloživim vremenom i da li imamo dovoljno vremena za oporavak i relaksaciju. Stres se u nama nagomilava i postajemo sve nezadovoljniji i nezadovoljniji. Sve više ljudi, zbog nagomilanog stresa, razviju više ili manje ozbiljne bolesti. Veoma često se desi da zbog stresa narušimo nama važne odnose i na poslu i u porodici. Zato je potrebno da nađemo način kako se opustiti i riješiti nagomilanog stresa, sačuvati ili popraviti svoje zdravlje.

 

Cilj ovog treninga je da naučimo kako možemo upravljati stresom, bolje podnositi opterećenja, jačati samopouzdanje i kreativnost, na poslovnom i privatnom polju.


Kome je namijenjena? Obuka je posebno korisna za zaposlene na rukovodećim pozicijama, kao i za one koji se smatraju modelima i kreiranja uticaja u kompanijama. Pogodan je za uposlene koji rade u stresnim okruženjima i gdje se dešava mnogo promjena. Takođe je veoma korisno za sticanje vještina pozitivnog razmišljanja i djelovanja i može se uspešno primijeniti u izazovnim situacijama sa teškim klijentima.


Predavač: Muharemović Emina, Business and Life Coach (međunarodni certifikat ICI, Berlin), NLP Master trener, savjetodavni terapeut,učitelj autogenog treninga.


Program radionice:

  • definicija stresa, pritiska, straha, anksioznosti;
  • razumjeti relevantnu neurobiologiju i psihofiziologiju stresa, uticati na zdravlje i produktivnost;
  • identifikovati glavne fizičke, psihološke i simptome ponašanja stresa u sebi i drugima;
  • razviti strategije i tehnike za suzbijanje stresa, veštine relaksacije, upravljanje životnim stilom, autogeni trening –metoda rješavanja stresa;
  • razumjeti metaprograme koje imamo i kakvu ulogu imaju u stresu;
  • prepoznati organizacione simptome stresa i identifikovati koje se strategije mogu preduzeti kako bismo spriječili i upravljali stresom na poslu;
  • balans privatnog i poslovnog, kako postići isti;

 

Detaljnije informacije o radionici možete dobiti na tel. 250-116,250-117, ili putem e-maila: [email protected] , [email protected], [email protected] . Prijavu za učešće na radionici možete poslati na gore navedene mail-adrese ili na fax. broj 033/250-138, do 24.februara t.g.

Za sve polaznike obezbjeđeno je osvježenje, lagani obrok, pisani materijal i potvrda o učešću na radionici.

Obrazac za prijavu možete pronaći OVDJE

S poštovanjem,

Privredna komora Kantona Sarajevo

Centar za edukaciju i informatičke poslove

 

 

Tagovi: pksa, radionica, stres
Srijeda, 13.02.2019.