EU produžava zabranu putovanja do sredine maja

Evropska unija trebalo bi da produži do sredine maja ograničenja na putovanja, saopštila je danas Evropska komisija povodom vanrednih mjerama koje za cilj imaju da ograniče širenje virusa korona.


Unija je sredinom marta odlučila da zatvori spoljne granice za sva putovanja koja nisu nužna na mjesec dana, uglavnom u nastojanju da spriječi da 27 država članica zatvori granice unutar evropskog putnog prostora kako bi suzbile širenje bolesti, prenosi Reuters.

Hitno zatvaranje granica unutar Evrope pogodilo je transport robe, što dodatno pogoršava ekonomske probleme koji proizlaze iz zastoja zbog virusa korona širom kontinenta.

Neke avio-kompanije, uključujući belgijsku filijalu Lufthanze Brasels Erlajns, već su efikasno sprovele taj korak produživši obustavu letova do 15. maja. Ovaj potez, koji je Evropska komisija danas predložila, obuhvatio bi 30 evropskih zemalja koje su u šengenskoj zoni otvorenih granica kontinenta.

U praksi, međutim, zemlje često prate sopstveni sud o granicama unutar Unije, što ponekad dovodi do dugih redova koje se formiraju na prelazima i rasprave između prijestonica o tome kako to popraviti.

To je jedan od mnogih primjera kako pandemija rasteže evropsko jedinstvo i solidarnost, zaključuje Reuters.


Četvrtak, 09.04.2020. / buka.com

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/boljiposao-com

LinkedIn

Portali:
boljiposao.com
Pomozite poboljšati BoljiPosao.com Pošaljite nam svoje komentare