Izrada logičkog okvira (LFA) i projektnog prijedloga

Izrada logičkog okvira (LFA) i projektnog prijedloga

Loše planiranje je ključ neuspjeha i rezultira lošim projektnim prijedlogom i neuspjesima u realizaciji. Stoga je fokus ove edukacije da razvije i usavrši vještine i znanja učesnika/ca o analitičkom procesu izrade logičkog okvira i projektnog prijedloga kroz osnovne faze identifikacije, formulacije,  primjene i evaluacije. 

Trening je namijenjen pravnim licima neprofitnog i profitnog sektora koji apliciraju za fondove domaćih i međunarodnih donatora, te pojedincima iz vladinog, nevladinog i poslovnog sektora koji se žele upoznati sa metodologijom pisanja prijedloga projekata koristeći LFA, ili se u okviru radnog mjesta očekuje poznavanje ovih vještina.

Trening se preporučuje osobama koje nisu samostalno dizajnirale projektni prijedlog ili osobama bez iskustva u izradi projekata.

Mjesto održavanja: prostorije SMART Resursnog centra u ulici Gradačačka bb, Sarajevo (odmah pored Malezijskog mosta).

Datum:22. 12. 2016

Vrijeme:10:00

Cijena:234 KM

Dvodnevni trening (22. i 23.12.2016) 

Cijena uključuje PDV 

Edukator: Slaviša Prorok, trener izrade projektnih prijedloga sa desetogodišnjim iskustvom.

PROGRAM EDUKACIJE

Učesnici/ce detaljno prolaze kroz proces analize i izrade projektnog prijedloga obrađujući analizu ciljnih grupa, identifikaciju potreba i planiranje projekta, definiranje ciljeva i rezultata, pretpostavki, indikatora i izvora verifikacije, pozadine i opisa problema, plan aktivnosti i budžet projekta, te izrade sažetka projekta. Učesnici vrše i procjenu projektnog prijedloga.

DODATNE INFORMACIJE

Edukacija je interaktivno orjentisana kroz individualni i grupni rad.

Popust od 50% imaju članovi Smart RC XL i L kategorije, te 20% članovi/ce M kategorije. Maksimalan broj učesnika/ca edukacije je 16.

 

PRIJAVITE SE OVDJE

Petak, 16.12.2016.