Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 18.06.2018. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Zaštita biljaka - nastavnik sva zvanja

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
18.06.2018.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 103. stav Zakona o visokom obrazovanju novine Kantona Sarajevo", broj: 33/17), odluke Nastavno-naučnog vijeća Fakulteta broj: 01-6-836/18 od 07. 05. 2018. godine i odluke Senata Univerziteta u Sarajevu broj: 01-589/18 od 29. 05. 2018. godine, dekan
POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENOGFAKULTETA UNIVERZITETA U SARAJEVU

raspisuje

KONKURS
za izbor akademskog osoblja u naučno-nastavna zvanja za oblast:

Zaštita biljaka - nastavnik sva zvanja jedan izvršilac

Uslovi za izbor u zvanje:
Docent: naučni stepen doktorau datoj oblasti, najmanje tri naučna rada objavljena u priznatim publikacijama koje se nalaze u relevantnim naučnim bazama podataka, pokazane nastavničke sposobnosti;

Vanredni profesor: proveden najmanje jedan izborni period u zvanju docenta, najmanje pet naučnih radova objavljenih u priznatim publikacijama koje se nalaze u relevantnim naučnim bazama podataka, objavljena knjiga, originalni stručni uspjeh, kao što je projekt, patent ili originalni metoda, te uspješno mentorstvo najmanje jednog kandidata za stepen drugog ciklusa studija odnosno integrisanog ciklusa studija.
Redovni profesor: proveden najmanje jedan izborni period u zvanju vanrednog profesora, najmanje osam naučnih radova objavljenih u priznatim publikacijama, koje se nalaze u relevantnim naučnim bazama podataka, najmanje dvije objavljene knjige, originalni stručni uspjeh kao što je projekt, patent ili originalni metoda, te uspješno mentorstvo najmanje po jednog kandidata za stepen drugog odnosno integrisanog ciklusa studija i trećeg ciklusa studija.

Uz prijavu na konkurs za izbor akademskog osoblja u naučno-nastavna zvanja, svi kandidati prilažu: biografiju sa popisom objavljenih radova, diplome, izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu te kopirane radove a ostale dokaze zavisno od zvanje za koje se prijavljuju.
Kandidati koji konkurišu za izbor u zvanje vanrednog profesora prilažu dokaz o provedenom najmanje jednom izbornom periodu u zvanju docenta a kandidati koji konkurišu za izbor u zvanje redovnog profesora prilažu dokaz o provedenom najmanje jednom izbornom periodu u zvanju vanrednog profesora.
Dokaze o originalnom stručnom uspjehu, kao što je projekt, patent ili originalni metoda i dokaze o uspješnom završenim mentorstvima koja su rezultirala odbranama radova kandidata kao i dokaze o objavljenim knjigama prilažu kandidati za izbor u zvanje redovnog i vanrednog profesora. Objavljeni radovi, knjige, projekti i mentorstva uzimaju se u obzir samo ako su nastali u vremenu od posljednjeg izbora u zvanje.
Dokumentacija se dostavlja u ovjerenoj kopiji.
Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja na web stranici Fakultete odnosno zaključno sa 20. 06. 2018. godine.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Prijave se dostavljaju isključivo putem pošte (sa naznakom: Konkurs za izbor u zvanje) na adresu:
UNIVERZITET U SARAJEVU
POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENIFAKULTET
Zmaja od Bosne 8
71 000 Sarajevo
Vrsta posla:
stalni radni odnos, rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet