Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 07.03.2017. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Vi­ši stru­čni sa­ra­dnik za izra­du in­for­ma­ci­ja o za­ko­no­da­vnim akti­vnos­ti­ma

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
07.03.2017.

Na osno­vu čla­na 21. Za­ko­na o drža­vnoj slu­žbi u in­sti­tu­ci­ja­ma Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne ("Slu­žbe­ni gla­snik BiH", br. 19/02, 35/03, 4/04, 26/04, 37/04, 48/05, 2/06, 32/07, 43/09, 8/10 i 40/12), Agen­ci­ja za drža­vnu slu­žbu Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne, u ime Se­kre­ta­ri­ja­ta Par­la­men­tar­ne skup­šti­ne Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne, ra­spi­su­je



JA­VNI OGLAS

za po­punjavanje ra­dnog mjes­ta drža­vnog slu­žbe­ni­ka u Se­kre­ta­ri­ja­tu Par­la­men­tar­ne skup­šti­ne Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne

1/01 Vi­ši stru­čni sa­ra­dnik za izra­du in­for­ma­ci­ja o za­ko­no­da­vnim akti­vnos­ti­ma

IN­FOR­MA­CI­ONO-DO­KU­MEN­TA­CI­ONI SE­KTOR ZA­JE­DNI­ČKE SLU­ŽBE SE­KRE­TA­RI­JA­TA PAR­LA­MEN­TAR­NE SKUP­ŠTI­NE BO­SNE I HER­CE­GO­VI­NE

Odjel za do­ku­men­ta­ci­ju i in­for­ma­ci­je

1/01 Vi­ši stru­čni sa­ra­dnik za izra­du in­for­ma­ci­ja o za­ko­no­da­vnim akti­vnos­ti­ma

Opis po­slo­va i ra­dnih za­da­ta­ka: stru­čno obra­đu­je par­la­men­tar­nu do­ku­men­ta­ci­ju ko­ja je pre­dmet ra­zma­tranja i usva­janja u do­mo­vi­ma Par­la­men­tar­ne skup­šti­ne; pra­ti za­ko­no­da­vnu pro­ce­du­ru ko­ja se odno­si na me­đu­na­ro­dne do­ku­men­te na ni­vou Par­la­men­tar­ne skup­šti­ne, na iz­vje­šta­je, in­for­ma­ci­je, odlu­ke i os­ta­lu par­la­men­tar­nu do­ku­men­ta­ci­ju; pra­ti izbo­re i ime­no­vanja za ko­je je na­dle­žna Par­la­men­tar­na skup­šti­na, te ih obra­đu­je pre­ma ut­vrđe­nom stan­dar­du; vo­di evi­den­ci­ju po­sla­ni­čkih i de­le­gat­skih pi­tanja i od­go­vo­ra, kao i ini­ci­ja­ti­va u okvi­ru po­sla­ni­čkih i de­le­gat­skih ini­ci­ja­ti­va, te svih os­ta­lih po­sla­ni­čkih i de­le­gat­skih ini­ci­ja­ti­va; ažu­ri­ra po­da­ta­ke i od­go­vo­ran je za in­for­ma­ci­je iz svog dje­lo­kru­ga ko­je se odno­se na par­la­men­tar­nu do­ku­men­ta­ci­ju; izra­đu­je sta­tis­ti­čke pre­gle­de iz svog dje­lo­kru­ga pre­ma ut­vrđe­nom stan­dar­du; obavlja i dru­ge po­slo­ve iz dje­lo­kru­ga Odje­la ko­je odre­di šef Odje­la.

Po­se­bni uslo­vi: za­vršen fa­kul­tet druš­tve­nog ili hu­ma­nis­ti­čkog smje­ra; 2 go­di­ne ra­dnog is­kus­tva u stru­ci; po­lo­žen stru­čni upra­vni ili ja­vni ispit; po­zna­vanje ra­da na ra­ču­na­ru.

Sta­tus: drža­vni slu­žbe­nik.

Pri­pa­da­ju­ća osno­vna ne­to pla­ta: 1.117,87 KM.

Broj iz­vrši­la­ca: 1 (je­dan).

Na­po­me­ne za sve kan­di­da­te:

- Po­red po­se­bnih uslo­va na­ve­de­nih u ja­vnom ogla­su, kan­di­da­ti mo­ra­ju ispunjava­ti i op­šte uslo­ve pro­pi­sa­ne čla­nom 22. Za­ko­na o drža­vnoj slu­žbi u in­sti­tu­ci­ja­ma Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne.

- Kan­di­da­ti ne smi­ju bi­ti u su­ko­bu in­te­re­sa, odno­sno ne­spo­ji­vos­ti, iz čla­na 16. stav (1) Za­ko­na o drža­vnoj slu­žbi u in­sti­tu­ci­ja­ma Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne.

- Pod ra­dnim is­kus­tvom po­dra­zu­mi­je­va se ra­dno is­kus­tvo na­kon ste­če­ne vi­so­ke stru­čne spre­me, odno­sno vi­so­kog obra­zo­vanja.

- Za spro­vo­đenje kon­kur­sne pro­ce­du­re po ovom ja­vnom ogla­su biće for­mi­rana je­dna (1) ko­mi­si­ja za izbor.

Po­tre­bni do­ku­men­ti:

I Ovje­re­ne ko­pi­je:

- uni­ver­zi­tet­ske di­plo­me (nos­tri­fi­ko­va­ne di­plo­me, uko­li­ko fa­kul­tet ni­je za­vršen u BiH ili je di­plo­ma ste­če­na u ne­koj dru­goj drža­vi na­kon 6.4.1992. go­di­ne) odno­sno za kan­di­da­te ko­ji su vi­so­ko obra­zo­vanje ste­kli po bo­lonjskom sis­te­mu uz uni­ver­zi­tet­sku di­plo­mu i do­da­tak di­plo­mi; izni­mno, sa­mo u slu­ča­ju da vi­so­ko­škol­ska us­ta­no­va do­da­tak di­plo­mi ni­je uop­šte iz­da­va­la ni­ti za je­dnog di­plom­ca, kan­di­dat je du­žan da uz ovje­re­nu ko­pi­ju uni­ver­zi­tet­ske di­plo­me dos­ta­vi uvje­renje vi­so­ko­škol­ske us­ta­no­ve da do­da­tak di­plo­mi ni­je uop­šte iz­dat ni­ti za je­dnog di­plom­ca;

- uvje­renja o državqan­stvu (ne sta­ri­je od šest mje­se­ci od da­na iz­da­vawa od stra­ne na­dle­žnog or­ga­na);

- uvje­renja o po­lo­že­nom stru­čnom upra­vnom ispi­tu odno­sno ja­vnom ispi­tu;

- pot­vrde ili uvje­rewa kao do­ka­za o tra­že­noj vrsti ra­dnog is­kus­tva;

- do­ka­za o tra­že­nom ni­vou znanja ra­da na ra­ču­na­ru;

II Svo­je­ru­čno po­tpi­san:

- po­punjen obra­zac Agen­ci­je za drža­vnu slu­žbu BiH: is­ti mo­že­te pre­uze­ti u pros­to­ri­ja­ma Agen­ci­je za drža­vnu slu­žbu BiH ili na veb-stra­ni­ci Agen­ci­je: www.ads.gov.ba. Na­po­minjemo da po­tpi­san i po­punjen obra­zac ne mo­že slu­ži­ti kao do­kaz bi­lo kog uslo­va iz tek­sta ja­vnog ogla­sa, is­ti sa­mo ola­kša­va rad or­ga­nu ko­ji vrši izbor i ime­no­vanje, te pred­stavlja sa­mo in­for­ma­ci­je o kan­di­da­tu ko­je je po­tre­bno do­ka­za­ti tra­že­nom do­ku­men­ta­ci­jom.

Ovje­re­ne ko­pi­je do­ku­me­na­ta ne­ma­ju ogra­ni­čen rok va­ženja, pod uslo­vom da ni do­ku­men­ti či­je su ko­pi­je ovje­re­ne ne­ma­ju na­zna­čen (pre­ci­zi­ran) rok va­ženja.

Obra­ti­ti pažnju na sljede­ća do­ku­men­ta ko­ja ne tre­ba dos­tavljati, jer is­ta ne mo­gu slu­ži­ti kao valjan do­kaz:

- Uvje­renje o di­plo­mi­ranju sta­ri­je od go­di­nu da­na. Uni­ver­zi­tet­ske di­plo­me aka­dem­skog zvanja ma­gis­tra ili ekvi­va­len­ta, aka­dem­skog zvanja do­kto­ra ili ekvi­va­len­ta ili dr. sli­čne di­plo­me, uko­li­ko is­te ni­su even­tu­al­no tra­že­ne u po­se­bnim uslo­vi­ma. Is­te ne mo­gu do­ka­za­ti ste­če­no zvanje za­vrše­nog do­di­plom­skog (osno­vnog) stu­di­ja.

- U po­gle­du do­ka­zi­vanja državljan­stva ne tre­ba dos­tavljati li­čnu kar­tu, ne­va­že­će uvje­renje o državljan­stvu, odno­sno uvje­renje sta­ri­je od šest mje­se­ci.

- U po­gle­du do­ka­zi­vanja stru­čnog upra­vnog ispi­ta, odno­sno ja­vnog ispi­ta ne dos­tavljati uvje­renja stru­čnih ispi­ta u okvi­ru dru­gih stru­ka, uvje­renja o po­lo­že­nom ispi­tu za su­di­ju za pre­krša­je i sl.

- U po­gle­du ra­dnog is­kus­tva ne dos­tavljati: ra­dnu knjiži­cu, ko­ja do­ka­zu­je sa­mo ra­dni staž, te ne mo­že bi­ti do­kaz za ra­dno is­kus­tvo; ugo­vor o ra­du, ugo­vor o obavljanju pri­vre­me­nih i po­vre­me­nih po­slo­va, ugo­vor o dje­lu i dr. ugo­vo­re, rje­šenje ili odlu­ku o za­sni­vanju ra­dnog odno­sa - is­ti do­ka­zu­ju sa­mo po­če­tak ra­dnog an­ga­žma­na i na­ziv ra­dnog mjes­ta, ne i kon­ti­nu­itet is­tog; spo­ra­zum, rje­šenje ili odlu­ku o pres­tan­ku ra­dnog odno­sa - do­ka­zu­ju sa­mo mo­me­nat pres­tan­ka ra­dnog an­ga­žma­na i sl. bu­du­ći da is­ta iz na­ve­de­nih ra­zlo­ga ne mo­gu bi­ti valjan do­kaz o ra­dnom is­kus­tvu. Ta­ko­đe, ne dos­tavljati do­ku­men­ta ko­ja ne sa­drže ele­men­te pot­vrde ili uvje­renja, odno­sno do­ku­men­ta u ko­ji­ma ni­je de­ci­dno na­ve­de­no sljede­će: osno­vne ge­ne­ra­li­je, vrsta škol­ske spre­me u okvi­ru ra­dnog mjes­ta tj. stru­čna spre­ma pre­dvi­đe­na za kon­kre­tno ra­dno mjes­to, na­ziv ra­dnog mjes­ta, pre­ci­zi­ran pe­ri­od ra­dnog an­ga­žo­vanja, te os­ta­lim re­le­van­tnim po­da­ci­ma za do­ka­zi­vanje tra­že­ne vrste ra­dnog is­kus­tva.

- U po­gle­du do­ka­zi­vanja ni­voa znanja ra­da na ra­ču­na­ru, ne dos­tavljati: pot­vrdu ili uvje­renje pra­vnog li­ca ili us­ta­no­ve gdje je li­ce bi­lo u ra­dnom odno­su, jer is­ta ni­su re­gis­tro­va­na za obavljanje te dje­la­tnos­ti, te kao ta­kvi do­ka­zi ni­su valjani

- Ne­po­tpi­san, ne­po­punjen, is­pravljen ili izmi­jenjen pri­ja­vni obra­zac.

Do­da­tni do­ku­men­ti ko­ji se dos­tavljaju na­kna­dno:

- Kan­di­da­ti ko­ji bu­du us­pje­šni na pi­sme­nom di­je­lu stru­čnog ispi­ta oba­ve­zni su na usme­ni dio stru­čnog ispi­ta (in­ter­vju) do­ni­je­ti uvje­renje o ne­vo­đenju kri­vi­čnog pos­tup­ka (ne sta­ri­je od tri mje­se­ca), ko­je se ne dos­tavlja za­je­dno sa dru­gim do­ku­men­ti­ma, u pro­ti­vnom ne­će mo­ći pris­tu­pi­ti is­tom. Izni­mno, a u slu­ča­ju ako kan­di­dat iz obje­kti­vnih ra­zlo­ga ne dos­ta­vi tra­že­no uvje­renje na in­ter­vju, is­to tre­ba dos­ta­vi­ti naj­ka­sni­je do mo­men­ta pre­uzi­manja du­žnos­ti, u su­pro­tnom ski­da se s lis­te us­pje­šnih kan­di­da­ta.

- Iza­bra­ni (pos­tavljeni/ime­no­va­ni) kan­di­dat du­žan je in­sti­tu­ci­ji Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne dos­ta­vi­ti, u skla­du sa čla­nom 22. ta­čka d) Za­ko­na o drža­vnoj slu­žbi u in­sti­tu­ci­ja­ma Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne, uvje­renje o ra­dnoj spo­so­bnos­ti (ljekar­sko uvje­renje), kao do­kaz da je zdrav­stve­no spo­so­ban za vršenje odre­đe­nih po­slo­va pre­dvi­đe­nih ovim po­lo­ža­jem.

- Ja­vni kon­kurs se spro­vo­di u skla­du s Odlu­kom o na­či­nu po­la­ganja ja­vnog i stru­čnog ispi­ta ("Slu­žbe­ni gla­snik BiH", br. 96/07, 43/10 i 103/12) - (u daljem tek­stu Odlu­ka) i Pra­vil­ni­kom o ka­ra­kte­ru i sa­drža­ju ja­vnog kon­kur­sa, na­či­nu spro­vo­đenja in­ter­vjua i obras­ci­ma za spro­vo­đewe in­ter­vjua ("Slu­žbe­ni gla­snik BiH", broj 63/16), ko­jim je uve­den Okvir kom­pe­ten­ci­ja. Kan­di­da­ti ko­ji ne­ma­ju po­lo­žen stru­čni (upra­vni) ispit, pri­je pris­tu­panja stru­čnom ispi­tu će po­la­ga­ti ja­vni ispit u skla­du s Odlu­kom. Ja­vni ispit na ko­me je kan­di­dat za­do­voljio va­ži sa­mo za kon­kre­tan ja­vni kon­kurs, o če­mu se ne iz­da­je uvje­renje, a na kan­di­da­ta ko­ji bu­de pos­tavljen na ra­dno mjes­to pri­mjenjuju se član 56. Za­ko­na o ra­du u in­sti­tu­ci­ja­ma Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne ("Slu­žbe­ni gla­snik BiH", br. 26/04, 7/05, 48/05, 60/10 i 32/13) i član 12. Odlu­ke.

Kan­di­da­ti ko­ji su od mo­men­ta po­dno­šenja pri­ja­ve na kon­kurs do da­na održa­vanja ja­vnog ispi­ta po­lo­ži­li stru­čni upra­vni ispit ili ja­vni ispit, ispit općeg znanja, odno­sno ispit ko­ji od­go­va­ra po­bro­ja­nim ispi­ti­ma, tj. ko­ji ni­su u oba­ve­zi po­la­ga­ti ja­vni ispit u skla­du s odre­dba­ma čla­na 13. Odlu­ke, du­žni su oba­vi­jes­ti­ti Agen­ci­ju o is­tom naj­ka­sni­je do za­ka­za­nog ter­mi­na održa­vanja ja­vnog ispi­ta, a do­kaz o na­ve­de­nom tre­ba­ ne­po­sre­dno da dos­ta­ve Agen­ci­ji (ne sla­ti pu­tem po­šte), isključi­vo do po­čet­ka ter­mi­na pi­sme­nog di­je­la stru­čnog ispi­ta. U slu­ča­ju da se kan­di­dat ne oda­zo­ve po­zi­vu na ja­vni ispit, a ne pri­lo­ži tra­že­ni do­kaz do pi­sme­nog di­je­la stru­čnog ispi­ta, sma­tra­će se da je odus­tao od svo­je pri­ja­ve na na­ve­de­ni kon­kurs.

Gra­di­vo i pra­vni izvo­ri odno­sno li­te­ra­tu­ra za po­la­ganje ja­vnog ispi­ta ut­vrđe­ni su Pro­gra­mom po­la­ganja ja­vnog ispi­ta ("Slu­žbe­ni gla­snik BiH", br. 28/08 i 18/12).

Sva tra­že­na do­ku­men­ta, osim uvje­renja o ne­vo­đenju kri­vi­čnog pos­tup­ka, ko­je se dos­tavlja na in­ter­vju, tre­ba dos­ta­vi­ti naj­ka­sni­je do 7.3.2017. go­di­ne pu­tem po­štan­ske slu­žbe pre­po­ru­če­nom po­šiljkom na adre­su:

Agen­ci­ja za drža­vnu slu­žbu BiH

Ja­vni oglas za po­punjavanje ra­dnog mjes­ta drža­vnog slu­žbe­ni­ka u Se­kre­ta­ri­ja­tu Par­la­men­tar­ne skup­šti­ne Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne

71 000 Sa­ra­je­vo, Trg Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne 1



Ispunjavanje uslo­va ut­vrđe­nih ovim ogla­som ra­ču­na se da­nom pre­da­je pri­ja­ve.

Ne­po­tpu­ne, ne­bla­go­vre­me­ne i ne­ure­dne pri­ja­ve, pri­ja­ve kan­di­da­ta ko­ji ne ispunjava­ju uslo­ve ovog ogla­sa, kao i ko­pi­je tra­že­ne do­ku­men­ta­ci­je ko­je ni­su ovje­re­ne ne­će se uzi­ma­ti u ra­zma­tranje.