Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 30.04.2018. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Viši referent za operativno-tehničke poslove (daktilograf)

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Banovići
Rok prijave:
30.04.2018.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 74. Zakona o državnoj službi u Tuzlanskom kantonu (“Službene novine Tuzlanskog kantona”, broj 7/17 i 10/17), člana 8. Pravilnika o unutrašnjem sudskom poslovanju (“Službeni glasnik BiH”, broj: 66/12 i 40/14) i člana 11. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Općinskom sudu u Banovićima broj: od 03.12.2012. godine i Izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Općinskom sudu u Banovićima broj: od 25.12.2012. godine, predsjednik Općinskog suda u Banovićima, objavio je

JAVNI OGLAS
za popunu radnog mjesta namještenika na neodređeno vrijeme u Općinskom sudu u Banovićima

1. Viši referent za operativno-tehničke poslove (daktilograf) -1 (jedan) izvršilac

Opis poslova i zadataka radnog mjesta:
- obavlja sve vrste daktilografskih poslova po Pravilniku o unutrašnjem sudskom poslovanju: prijepis, kucanje po diktatu, uređivanje spisa, postupanje po naredbama sudija i stručnih saradnika i finalizacija spisa,
- radi sa sudijama i stručnim saradnicima u osiguravanju pravilnog upravljanja predmetima u CMS sistemu,
- po potrebi radi i druge poslove u pisarnici i na drugim referatima po nalogu šefa pisarnice, odnosno predsjednika suda.

A) POSEBNI USLOVI ZA OBAVLJANJE POSLOVA
Pored općih uslova predviđenih članom 76. Zakona o državnoj službi u Tuzlanskom kantonu (daje državljanin Bosne i Hercegovine, daje stariji od 18 godina, daje zdravstveno sposoban za obavljanje poslova utvrđenih za to radno mjesto, da ima vrstu i stepen školske spreme potrebnu za obavljanje poslova radnog mjesta prema Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji, da u posljednje dvije godine od dana objavljivanja Internog oglasa nije otpušten iz organa državne službe kao rezultat disciplinske kazne na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini i da nije obuhvaćen odredbom člana IX 1. Ustava Bosne i Hercegovine), kandidat treba ispunjavati i slijedeće posebne uslove:
- Uslovi za vršenje noslova: SSS - IV stepen (završena škola društvenog smjera: upravna, birotehnička, gimnazija, ekonomska, ili druga škola društvenog smjera), najmanje 10 (deset) mjeseci radnog staža, poznavanje daktilografije i rada na računaru. Obavezno daktilo testiranje.

Uz prijavu na Javni oglas prilažu se slijedeći dokumenti foripinali ili ovjerene koniiet:
- uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 3 mjeseca) ili kopija CIPS-ove lične karte uz potvrda CIPS-a o prebivalištu,
- izvod iz Matične knjige rođenih,
- svjedočanstvo o završenoj srednjoj školi,
- uvjerenje ili potvrda o poznavanju rada na računaru,
- uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne starije od tri mjeseca),
- uvjerenje ili potvrda o radnom stažu,
- ovjerena izjava kandidata da u posljednje dvije godine od dana objavljivanja javnog oglasa nije otpušten iz organa državne službe kao rezultata disciplinske kazne na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini,
- ovjerena izjava kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana IX 1. Ustava Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA:
Prijavljeni kandidati bit će pozvani na intervju.
Izabrani kandidati će biti dužni dostaviti Ijekarsko uvjerenje o općoj zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta (ne starije od tri mjeseca) a prije stupanja u radni odnos.
Sve tražene dokumente uz navođenje kontakt telefona kandidata, treba dostaviti u roku od 15 dana od dana objavljivanja, neposrednim putem ili putem pošte, preporučeno na adresu Općinski sud u Banovićima, ulica “Alije Izetbegovića bb, sa naznakom “JAVNI OGLAS za popunu radnog mjesta namještenika na neodređeno vrijeme u Općinskom sudu u Banovićima NE OTVARATI”.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.
PREDSJEDNIK SUDA Envera Kukić
Vrsta posla:
stalni radni odnos

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Srednja škola
Poznavanje rada na računaru:
dobro