Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 06.06.2017. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni savjetnik za monitoring/praćenje programa pomoći EU BiH

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
06.06.2017.

U skladu sa članom 8. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 26/04, 7/05, 48/05, 60/10 i 32/13), a u vezi sa članom 28a. stav (1) Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 19/02, 35/03, 4/04, 17/04, 26/04, 37/04, 48/05, 2/06, 32/07, 43/09, 8/10 i 40/12), po dobivenoj saglasnosti Agencije za državnu službu BiH broj: 05-34-2-464-1/17 od 23.05.2017. godine, Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, raspisuje





JAVNI OGLAS

za popunu radnog mjesta na određeno vrijeme

do povratka državne službenice sa porodiljskog odsustva





1/01 Stručni savjetnik za monitoring/praćenje programa pomoći EU BiH……...............(1) izvršilac





Sektor za koordinaciju pomoći EU

1/01 Stručni savjetnik za monitoring/praćenje programa pomoći EU BiH

Opis poslova i radnih zadataka: Dostavlja ulazne podatke za izradu Indikativnog vremenskog kalendara za aktivnosti monitoringa/praćenja u decentralizovanom sistemu implementacije kao i za izradu godišnjeg radnog plana za Odsjek; vrši analizu te osigurava kvalitet monitoring izvještaja podnesenih od strane Voditelja projekata te priprema komentare sa ciljem poboljšanja kvaliteta monitoring izvještaja; priprema sintetizovane monitoring izvještaje za sastanke Odbora za praćenje: IPA Odbora za praćenje, Sektorskih Odbora za praćenje te odsektorskih Odbora za praćenje; priprema neophodnu dokumentaciju za sastanke Odbora za praćenje: pozivna pisma, dnevni red, provođenje zaključaka sa prethodnih sastanaka Odbora; dostavlja svu neophodnu dokumentaciju svim članovima Odbora uključujući i sintetizovane monitoring izvještaje; vodi zapisnike na sastancima Odbora za praćenje te pruža neophodnu tehničku podršku predsjedavajućem u toku održavanja sastanaka; na osnovu sačinjenih zapisnika, priprema listu preporuka koju podnosi na odobrenje predsjedavajućem datog Odobra i svim njegovim članovima; prati dinamiku implementacije preporuka od strane Voditelja projekata te o tome redovno obavještava šefa Odsjeka; vrši redovnu analiza informacija dobivenih u toku procesa monitoringa/praćenja te vrši redovno dostavljanje glavnih zaključaka i preporuka šefu Odsjeka;

Posebni uslovi: završen VII stepen stručne spreme - Fakultet društvenog, tehničkog ili prirodnog smjera; najmanje 4 godine radnog iskustva stečenog u struci; tečno poznavanje engleskog jezika (govorno i pisano); poželjno poznavanje još jednog jezika – francuskog ili njemačkog; dobro poznavanje standardnih softverskih paketa (MS Office); poželjno poznavanje procesa evropskih integracija; poželjno iskustvo na poslovima međunarodne pomoći i/ili međunarodne saradnje; dobre komunikacijske sposobnosti; položen stručni upravni ispit.



Napomena za sve kandidate:

- Pored posebnih uslova navedenih u javnom oglasu, kandidati moraju ispunjavati i opšte uslove propisane članom 22. Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine.

- Pod radnim iskustvom podrazumijeva se radno iskustvo nakon stečene visoke školske spreme.

- Sa izabranim kandidatom zaključuje se ugovor o radu na određeno vrijeme, do povratka državne službenice sa porodiljskog odsustva, a najkasnije do 21.02.2018. godine.



Potrebni dokumenti:

Ovjerene kopije:
- univerzitetske diplome (nostrifikovane diplome, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj drugoj državi nakon 06.04.1992. godine) odnosno, za kandidate koji su visoko obrazovanje stekli po Bolonjskom sistemu uz univerzitetsku diplomu i dodatak diplomi; iznimno, samo u slučaju da visokoškolska ustanova dodatak diplomi nije uopšte izdavala, niti za jednog diplomca, kandidat je dužan da uz ovjerenu kopiju univerzitetske diplome dostavi uvjerenje visokoškolske ustanove da dodatak diplomi nije uopšte izdat, niti za jednog diplomca;
- uvjerenja o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci od dana izdavanja od strane nadležnog organa);
- uvjerenja o položenom stručnom upravnom ispitu odnosno javnom ispitu;
- potvrde ili uvjerenja kao dokaza o traženoj vrsti radnog iskustva;
- dokaza o traženom nivou znanja engleskog jezika;
- dokaz o poznavanju još jednog jezika – francuskog ili njemačkog, samo ukoliko kandidat isti posjeduje;
- dokaz o traženom poznavanju rada na računaru.

Mole se kandidati da ne dostavljaju dokumentaciju koja nije tražena tekstom javnog oglasa jer se ista neće uzimati u razmatranje.



Sa kandidatima koji ispunjavaju propisane uslove provest će se postupak ispitivanja obavljanjem testiranja.

Izabrani kandidat obavezan je dostaviti uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka (ne starije od tri mjeseca), najkasnije do momenta zaključivanja ugovora o radu, u suprotnom skida se sa liste uspješnih kandidata.


Sve tražene dokumente, zajedno s kratkom biografijom kandidata, treba dostaviti najkasnije do 06.06.2017. godine, putem pošte preporučeno na adresu:


Direkcija za evropske integracije

«Javni oglas za popunu radnog mjesta na određeno vrijeme do povratka državne službenice sa porodiljskog odsustva«

Đoke Mazalića 5, 71 000 Sarajevo



Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove ovog oglasa, kao i kopije tražene dokumentacije koje nisu ovjerene neće se uzimati u razmatranje.