Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 07.07.2018. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni saradnik za odnose s javnošću

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
07.07.2018.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 8. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 26/04, 7/05, 48/05, 60/10, 32/13 i 93/17), a u vezi sa članom 28a. Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 19/02, 35/03, 4/04, 17/04, 24/04, 37/04, 48/05, 48/05, 2/06, 32/07, 43/09, 8/10, 40/12 i 93/17) i Odluke o potrebi prijema izvršioca u statusu zaposlenika u radni odnos na određeno vrijeme broj: 07-3-34-1-518-1/18 od 28.05.2018. godine, Ministarstvo spolјne trgovine i ekonomskih odnosa – Kancelarija za veterinarstvo Bosne i Hercegovine raspisuje


JAVNI OGLAS

za popunu radnog mjesta u Kancelariji za veterinarstvo Bosne i Hercegovine na određeno vrijeme do povratka državne službenice sa porodilјskog odsustva



1/01 Stručni saradnik za odnose s javnošću



KANCELARIJA DIREKTORA

1/01 Stručni saradnik za odnose s javnošću

Opis radnih zadataka: prati informacije vezane za veterinarstvo, prima izvještaje o svim važnijim aktivnostima Kancelarije i pravi saopštenja za medije, vodi konferencije za medije, vodi protokol službenih posjeta domaćih i stranih delegacija. Priprema odlaske delegacije Kancelarije u službene posjete, vodi brigu o hitnom dostavlјanju traženih informacija, učestvuje u kreiranju web stranice Kancelarije, i obavlјa i druge poslove po nalogu direktora i zamjenika direktora, za svoj rad odgovoran je direktoru Kancelarije.

Posebni uslovi: VII stepen VSS - društvenog smjera; najmanje jedna godina radnog iskustva u navedenim poslovima; položen stručni ispit; aktivno znanje najmanje jednog svjetskog jezika; poznavanje rada na računaru.

Broj izvršilaca: jedan (1) izvršilac

Pripadajuća osnovna neto plata: 998,95 KM

Mjesto rada: Sarajevo

Napomene za sve kandidate:

Za sprovođenje konkursne procedure po ovom Javnom oglasu imenovaće se jedna komisija za izbor.

Javni oglas se sprovodi u skladu sa odredbama Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine i Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Kancelarije za veterinarstvo Bosne i Hercegovine.

Pod radnim iskustvom podrazumijeva se radno iskustvo nakon stečene visoke školske spreme.

Svi prijavlјeni kandidati koji ispunjavaju uslove iz javnog oglasa i koji su se prijavili na javni oglas, podliježu proceduri provjere osposoblјenosti za obavlјanje poslova za radno mjesto za koje su aplicirali, koju sprovodi Komisija za izbor.

Kandidat za navedeno radno mjesto prima se na određeno vrijeme, do povratka državne službenice sa porodilјskog odsustva i imaće status zaposlenika, a u skladu sa članom 28a. stavom (2) Zakona o državnoj službi u institucijama BiH („Službeni glasnik BiH“, br. 19/02, 35/03, 4/04, 17/04, 24/04, 37/04, 48/05, 2/06, 32/07, 43/09, 8/10, 40/12 i 93/17).

Potrebni dokumenti:

- Prijava sa kratkom biografijom;

- uvjerenje o državlјanstvu BiH, ne starije od šest mjeseci;

- fakultetska diploma ( nostrifikovane/priznate diplome, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj drugoj državi nakon 06.04.1992. godine), odnosno za kandidate koji su visoko obrazovanje stekli po Bolonjskom sistemu studiranja uz fakultetsku diplomu i dodatak diplomi; izuzetno, samo u slučaju da visokoškolska ustanova dodatak diplomi nije uopšte izdavala, niti za jednog diplomca, kandidat je dužan da uz ovjerenu kopiju univerzitetske diplome dostavi uvjerenje visikoškolske ustanove da dodatak diplomi nije uopšte izdat, niti za jednog diplomca;

- uvjerenje o položenom stručnom – upravnom ispitu, odnosno uvjerenje o položenom javnom ispitu;

- potvrde ili uvjerenja kao dokaz o traženom radnom iskustvu na istim ili sličnim poslovima i zadacima;

- dokaz o traženom nivou znanja najmanje jednog svjetskog jezika;

- dokaz o poznavanju rada na računaru;

- dokaz o fizičkoj i psihičkoj sposobnosti za obavlјanje poslova radnog mjesta na koje se prijavi (ne starije od 6 mjeseci) – kandidat dostavlјa samo u slučaju, ako bude izabran.



Javni oglas ostaje otvoren 15 dana od dana objavlјivanja javnog oglasa na web stranici Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine www.ads.gov.ba.

Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, kao i kopije tražene dokumentacije koje nisu ovjerene, neće se uzimati u razmatranje.

Sve tražene dokumente treba dostaviti najkasnije u roku od 15 dana od dana objavlјivanja na web stranici Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine, putem pošte preporučeno na adresu:

Kancelarija za veterinarstvo Bosne i Hercegovine

Maršala Tita 9a/II

71 000 Sarajevo

Sa naznakom „Javni oglas za prijem izvršilaca u statusu zaposlenika u Kancelariji za veterinarstvo Bosne i Hercegovine“
Vrsta posla:
rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet
Strani jezik:
engleski
Poznavanje rada na računaru:
dobro
Potrebno radno iskustvo:
jedna godina