Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 19.07.2019. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni saradnik-prevodilac u Administrativnom odjeljenju Ureda registrara

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
19.07.2019.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 11. stav 1. tačka g) Zakona o Sudu Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, broj: 49/09, 74/09 i 97/09), člana 1. Poslovnika o radu Suda BiH („Službeni glasnik BiH“, broj: 82/05, 60/11 i 25/17), a u vezi sa Odlukom o potrebi prijema zaposlenika broj: Su: 03-3399/19 od 10.07.2019. godine, raspisuje se



J A V N I O G L A S
za prijem zaposlenika u radni odnos na određeno vrijeme
u okviru projekta
„Unapređenje rada na predmetima ratnih zločina u BiH“ – IPA 2013


Stručni saradnik Pravnog odjeljenja Ureda registrara – 4 izvršioca, na određeno vrijeme


Opis poslova: pod direktnim nadzorom pravnog savjetnika i pravnog savjetnika-asistenta pomaže sudijama i vijećima u vođenju predmeta i pripremama za suđenja, pruža pomoć stranama u postupku prilikom planiranja suđenja, prisustvuje suđenju i koordinira podršku drugih službi za potrebe održavanja suđenja, vodi zapisnike i evidencije pitanja koja zahtijevaju dalja postupanja, preduzima sve radnje kako bi se zaštitila tajnost povjerljivih informacija i spriječilo otkrivanje takvih informacija, vodi evidencije i stara se o poštivanju zakonskih, kao i ostalih važnih rokova vezanih za efikasno i blagovremeno postupanje u predmetima, po potrebi pomaže u prikupljanju i analizi statističkih podataka, kao i u pripremi izvještaja, obavlja i druge poslove po nalogu rukovodioca/zamjenika rukovodioca Odjeljenja i sudija.

Uslovi: završen pravni fakultet (visoka stručna sprema ili završen prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija koji je vrednovan sa najmanje 240 ECTS bodova), položen stručni upravni ispit, 1 (jedna) godina radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima, odlično poznavanje propisa iz krivične oblasti i propisa koji uređuju sudsku upravu.

2. Stručni saradnik-prevodilac u Administrativnom odjeljenju Ureda registrara – 2 izvršioca, na određeno vrijeme

Opis poslova: obavlja poslove simultanog i konsekutivnog prevođenja za potrebe suđenja, obavlja poslove simultanog i konsekutivnog prevođenja za potrebe sastanaka, prevodi i ovjerava prevode pisanih dokumenata, po zahtjevu stručnog saradnika-koordinatora za informacionu tehnologiju, web stranicu i biblioteku vrši prevođenje svih sadržaja objavljenih na web stranici Suda na engleski jezik, obavlja i druge poslove po nalogu sudija, predsjednika vijeća i registrara.

Uslovi: završen filozofski fakultet, Odsjek za engleski jezik (visoka stručna sprema ili završen prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija koji je vrednovan sa najmanje 180 ECTS bodova), položen stručni ispit, položen ispit za sudskog tumača i 3 (tri) godine iskustva na poslovima prevođenja.

3. Stručni saradnik za informiranje i saradnju sa zajednicom u Odjeljenju za informisanje javnosti Ureda registrara – 1 izvršilac, na određeno vrijeme

Opis poslova: po nalogu pravnog savjetnika - rukovodioca Odjeljenja za informiranje javnosti provodi mjere i aktivnosti sadržane u strateškim aktima Suda, po nalogu pravnog savjetnika - rukovodioca Odjeljenja za informiranje javnosti priprema odgovore u vezi sa zahtjevima za pristup informacijama, saopštenja za javnost, obavještenja za medije, članke i druge informativne materijale, u skladu sa internim aktima, učestvuje u pripremi biltena, brošura i promo materijala i planira distribuciju pomenutog materijala predstavnicima medija i javnosti, prikuplja i priprema za interno distribuiranje informacija koje su od značaja za rad Suda, učestvuje u osmišljavanju i pripremanju press konferencija, javnih tribina, predavanja, u okviru Outreach aktivnosti organizira posjete Sudu BiH, prevodi materijale neophodne za rad Odjeljenja, daje izjave i odgovara na pitanja predstavnika medija, pravnih i fizičkih lica u vezi sa radom Suda i konkretnim predmetima, u skladu sa internim aktima i instrukcijama pravnog savjetnika - rukovodioca Odjeljenja za informiranje javnosti, prati i analizira stav javnosti o radu Suda, za potrebe Suda priprema materijale po nalogu pravnog savjetnika - rukovodioca Odjeljenja za informiranje javnosti, po instrukciji pravnog savjetnika - rukovodioca Odjeljenja za informiranje javnosti i po odobrenju predsjednika, javno istupa u ime Suda, učestvuje u uspostavljanju i održavanju efikasnih linija komunikacije i saradničkog odnosa sa pojedincima, grupama i udruženjima zainteresiranim za predmete Suda, učestvuje u pripremi izvještaja o radu Odjeljenja, obavlja druge poslove u skladu sa internim aktima i po zahtjevu pravnog savjetnika - rukovodioca Odjeljenja za informiranje javnosti.

Uslovi: završen fakultet društvenog ili humanističkog smjera (visoka stručna sprema ili završen prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija koji je vrednovan sa najmanje 240 ECTS bodova); 2 (dvije) godine radnog iskustva; položen stručni upravni ispit; poznavanje rada međunarodnih i domaćih sredstava informisanja; dobre sposobnosti u pripremi pisanog materijala; poznavanje rada na računaru; poznavanje engleskog jezika.

Oglašena radna mjesta popunjavaju se u okviru projekta „Unapređenje rada na predmetima ratnih zločina u BiH“ – IPA 2013, a čemu će biti prilagođen i angažman izabranih kandidata u okviru gore navedenih opisa radnih mjesta.

Ugovor o radu sa izabranim kandidatom zaključiće se na određeno vrijeme – najduže do 06.10.2019. godine, a može se raskinuti i prije isteka ovog roka, zavisno od trajanja Projekta, odnosno budžeta odobrenog u okviru Projekta.

Uz prijavu na javni oglas, koja sadrži kratku biografiju, adresu i kontakt telefon, kandidati trebaju dostaviti original ili ovjerene kopije sljedećih dokumenata:

Diplomu o završenom fakultetu (nostrifikovane diplome ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj drugoj državi nakon 06.04.1992. godine) – za sve pozicije;
Uvjerenje o položenom stručnom upravnom ispitu, (mogu se prijaviti i kandidati koji nemaju položen stručni upravni ispit, uz obavezu polaganja ispita nakon zasnivanja radnog odnosa, u Zakonom predviđenom roku) – za sve pozicije;
Potvrdu o radnom iskustvu – za sve pozicije;
Izvod iz matične knjige rođenih – za sve pozicije;
Uvjerenje o državljanstvu Bosne i Hercegovine, ne starije od šest mjeseci – za sve pozicije;
Izjavu kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine – za sve pozicije.
Ukoliko se kandidat prijavljuje na više pozicija, potrebno je dostaviti prijavu za svaku poziciju, s tim da je ovjerene fotokopije dokumenata dovoljno dostaviti uz prijavu za jednu od pozicija, a u ostalim prijavama dokumentacija ne mora biti ovjerena. U ovakvim slučajevima potrebno je staviti napomenu da se ovjerena dokumentacija nalazi u prijavi za poziciju broj: ...

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijem zaposlenika će se obaviti uz obavezno provođenje prethodne provjere znanja kandidata.

Po završetku izborne procedure, odabrani kandidati su dužni dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj i radnoj sposobnosti za obavljanje poslova navedenog radnog mjesta, kao i uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina.

Napomena za sve kandidate:

Pored posebnih uslova navedenih u javnom oglasu, kandidati moraju ispunjavati i opće uslove propisane članom 10. Zakona o radu u institucijama BiH.

Na web stranici Suda Bosne i Hercegovine /www.sudbih.gov.ba/, na mjestu namjenjenom za objavu konkursa, nalaze se smjernice za kandidate koji se prijavljuju na oglase pred ovim Sudom.

Javni oglas je otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.

Prijave na javni oglas podnose se na adresu:

Sud Bosne i Hercegovine
Ulica Kraljice Jelene br. 88
71 000 Sarajevo
sa naznakom:
„Javni oglas za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta broj ...“
Vrsta posla:
rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet