Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 06.07.2015. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Pripravnik – diplomirani arhitekta

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
06.07.2015.

Na temelju članka 8. Odluke o uvjetima i načinu prijema pripravnika visoke stručne spreme u radni odnos u institucije Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 52/05, 102/09 i 9/15), čl. 1. i 3. Odluke o potrebi prijema jednog pripravnika u Službi za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine broj: 01-34-1-1298/15 od 05.06.2015. godine i članka 32. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Službe za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine broj: 01-02-1-2093-20/13 od 28.04.2014. godine i broj: 01-02-1-2093-34/13 od 24.09.2014. godine, Služba za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine raspisuje:


J A V N I O G L A S
ZA PRIJEM PRIPRAVNIKA U SLUŽBI ZA ZAJEDNIČKE POSLOVE

INSTITUCIJA BOSNE I HERCEGOVINE

Pripravnik – diplomirani arhitekta, visoka stručna sprema (VII stepen arhitektonskog fakulteta) ili završen najmanje prvi ciklus studija arhitektonskog fakulteta koji je vrednovan sa najmanje 240 ETCS bodova – jedan (1) izvršilac.
Pripravnik će obavljati poslove u svrhu stručne obuke i osposobljavanja za samostalan rad u profesiji za koju je obrazovan.

TRAJANJE RADNOG ODNOSA
Radni odnos pripravnika zasniva se na razdoblje od jedne godine.
MJESTO RADA

Sjedište Službe za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine, Trg BiH br. 1, Sarajevo.

UVJETI ZA PRIJEM:
Opći uvjeti:
Kandidati prijavljeni na javni oglas trebaju ispunjavati opće uvjete, propisane odredbom članka 10. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 26/04, 7/05, 48/05, 60/10 i 32/13): da imaju navršenih 18 godina života, da su državljani Bosne i Hercegovine, da protiv njih nije pokrenut kazneni postupak, da nisu obuhvaćeni odredbom članka IX stavak 1. Ustava Bosne i Hercegovine.

Posebni uvjeti:
Prijavljeni kandidati trebaju ispunjavati i posebne uvjete:
- Završen arhitektonski fakultet - visoka stručna sprema VII/1 stupanj, a za lica koja su studije završili po bolonjskom sustavu, završen najmanje prvi ciklus studija, uz ostvarenih najmanje 240 ECTS.
Kandidati ne smiju imati ostvaren radni staž od jedne godine i više nakon diplomiranja.

POTREBNI DOKUMENTI:
Kandidati su uz prijavu na javni oglas sa životopisom (biografijom), adresom i kontakt telefonom, dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju u ovjerenoj fotokopiji ili originalu:
- diplomu ili uvjerenje o diplomiranju (koje ne može biti starije od godinu dana) odnosno za kandidate koji su visoko obrazovanje stekli po Bolonjskom postupku uz fakultetsku diplomu potrebno dostaviti i dodatak diplomi, a u slučaju da fakultet nije završen u Bosni i Hercegovini stranu diplomu je potrebno nostrificirati (mora se priložiti potvrda o nostrifikaciji);
- fotokopiju važeće osobne karte;
- uvjerenje o državljanstvu ne starije od šest (6) mjeseci;
- izjavu da nije obuhvaćen odredbom članka IX Ustava Bosne i Hercegovine, ne stariju od tri (3) mjeseca;
- dokaz da nema ostvaren radni staž i iskustvo od jedne godine i više nakon diplomiranja što se dokazuje ovjerenom kopijom radne knjižice (naslovna strana, kao i stranice s relevantnim podacima: ime, prezime i dr., podaci o školskoj i stručnoj spremi, o zaposlenju i stažu – (ovjerena kopija ne starija od 15 dana) ili uvjerenje iz PIO/MIO da nije registriran u podacima matične evidencije PIO/MIO.


Napomena:

- Kandidati su dužni dostaviti dokumente tražene Javnim oglasom, a dokumenti koji nisu u skladu s istim neće se uzimati u razmatranje.

- Kao dokaz da kandidat nema ostvaren radni staž i iskustvo od jedne godine i više, ne dostavljati uvjerenja, kontrolne kartone od zavoda za zapošljavanje i druge dokumente koji nisu traženi ovim Javnim oglasom, jer se isto neće uzimati u razmatranje;

- U slučaju da kopija dokumenata traženih ovim Oglasom ima više stranica, potrebno je izvršiti ovjeru dokumenta između stranica, u suprotnom, isti se neće uzimati u razmatranje;

- Validnost navedenih dokumenata računa se sa danom prijema prijave kandidata na Javni oglas.

- Izabrani kandidat je dužan prije potpisivanja ugovora o radu dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se prijavio i uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak izdato od nadležnog suda (ne starije od tri mjeseca), u suprotnom neće doći do potpisivanja ugovora o radu, odnosno, kandidat se skida sa liste uspješnih kandidata.


PROCEDURA PRIJEMA

- Postupak izbora kandidata koji ispunjavaju uvjete iz javnog oglasa sprovesti će Povjerenstvo za izbor pripravnika koje će vršiti provjeru znanja u skladu s Odlukom o uvjetima i načinu prijema pripravnika visoke stručne spreme u radni odnos u institucije Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 52/05, 102/09 i 9/15).
- Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, kao i kopije traženih dokumenata koji nisu ovjereni, neće se uzeti u razmatranje.
- Prijava sa životopisom, adresom i kontakt telefonom, te svim traženim dokumentima koje je potrebno dostaviti u ovjerenoj fotokopiji ili originalu predaju se najkasnije do 06.07.2015. godine putem pošte preporučeno na adresu:

Služba za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine
„Javni oglas za prijem pripravnika“
Trg BiH broj 1
71 000 Sarajevo