Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 03.06.2018. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Pomoćnik direktora

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Mostar
Rok prijave:
03.06.2018.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 29. Zakona o ustanovama ("Sl.novine BiH" broj: 6/97.) člana 97. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju ("Sl.novine HNK-a" broj: 5/00., 4/04., 5/04, 1/14 i 7/16. člana Uputstava o izboru i imenovanju pomoćnika direktora osnovnih i srednjih škola ("Sl.novine HNK-a" broj: 2/05.), člana 7. i člana 95. Pravila JU Osnovne škole "Mustafa Ejubović-Sejh Jujo" Mostar, Saglasnosti Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a broj: 05-02-02-1074/18. od 11.5.2018.godine, te Odluke Školskog odbora broj: 01-06-40-333 /18. od 18.5.2018.godine, Školski odbor JU Osnovne škole "Mustafa Ejubović-Sejh Jujo" Mostar raspisuje:
KONKURS
Za izbor i imenovanje pomoćnika direktora škole

I
Objavljuje se javni konkurs za izbor i imenovanje pomoćnika direktora JU Osnovne škole "Mustafa Ejubović-Sejh Jujo" Mostar na period od 4 (četiri) godine.
II
Za pomoćnika direktora Skole može biti imenovana osoba koja pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu i Zakonom o osnovnom odgoju i obrazovanju HNK-a, treba da ispunjava i posebne uslove:
završena VSS ili VSS stručna sprema;
da ispunjava uslove za nastavnika ili pedagoga u skladu sa Zakonom;
najmanje pet ( 5) godina radnog iskustva na odgojno-obrazovnim poslovima u osnovnoj školi.
da nije krivično kažnjavan;
da nije na drugoj poziciji koja može uticati na eventualne sukobe interesa;
da nije ni u kakvoj rodbinskoj vezi, do drugog stepena, s bilo kojim članom Skolskog odbora.

III
Uz prijavu za konkurs kandidati su dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerenu kopiju): diplomu o stečenoj školskoj spremi; biografiju (obavezno navesti adresu i kontakt telefon); uvjerenje o položenom stručnom ispitu;
potvrdu poslodavca o radnom iskustvu u kojoj mora biti radno mjesto na kome je kandidat radio sa uvjerenjem Federalnog zavoda za PIO/ MIO ili Porezne uprave FBiH ili drugog nadležnog organa o radnom iskustvu;
izvod iz matične knjige rođenih (trajni); uvjerenje o državljanstvu ( ne starije od 6 mjeseci);
uvjerenje suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak i uvjerenje MUP-a o neosuđivanosti (ne starije od 3 mjeseca);
izjavu o ispunjavanju uslova konkursa iz člana II tačka ovjerenu od nadležnog organa; program razvoja škole za četiri godine;

IV
Konkurs ostaje otvoren 15 ( petnaest) dana od dana objavljivanja.

V
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.
Sa kandidatima koji ispunjavaju konkursom propisane uslove obavit će se intervju u prostorijama Skole, o
čemu će naknadno biti obavješteni.

VI
Skolski odbor će u roku od osam dana, od dana dobijanja saglasnosti na imenovanje pomoćnika direktora škole, pismenim putem o odluci o imenovanju pomoćnika direktora škole obavijestiti sve kandidate prijavljene na konkurs.

VII
Izabrani kandidat je dužan dostaviti uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti ( ne starije od 6 mjeseci) prije donošenja odluke o imenovanje za pomoćnika direktora Skole.

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostaviti putem pošte na adresu JU Osnovna škola "Mustafa Ejubović-Sejh Jujo " Mostar ( Prijavanakonkurs) UlicaXXbroj 44. (sanaznakom za Konkursnu komisiju - ne otvaraj 88.104 Mostar. Kontakt telefon 036-576-483.
Vrsta posla:
rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet
Potrebno radno iskustvo:
pet godina