Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 02.05.2017. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Glavni stručnjak za informacijsku sigurnost

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
02.05.2017.

O poslu

Opis radnog mjesta:
J A V N I O G L A S
za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme na radno mjesto


Glavni stručnjak za informacijsku sigurnost – 1 izvršilac u Kabinetu guvernera Ureda guvernera Centralnog ureda Centralne banke Bosne i Hercegovine u Sarajevu.
Posebni uslovi za prijem kandidata u radni odnos: VSS – računarskog ili tehničkog smjera; pet godina radnog iskustva na poslovima informacijske sigurnosti ili poslovima IT revizije; poznavanje standarda informacijske sigurnosti; aktivno znanje engleskog jezika.

Kratak opis zadataka i obaveza radnog mjesta:
Upravlja (kreira, implementira, nadzire) politikama informacijske sigurnosti, definira događaje iz oblasti informacijske sigurnosti od posebnog značaja, za koje se vrši kontinuirani monitoring i obavlja edukaciju iz oblasti informacijske sigurnosti na nivou Centralne banke; Daje smjernice, identificira, procjenjuje i upravlja rizicima vezanim za informacijsku sigurnost s vlasnicima poslovnih procesa; Definira sigurnosne zahtjeve vezane za informacijsku sigurnost u projektima Centralne banke, te analizira eksterne zahtjeve u vezi s informacijskom sigurnošću; Upravlja odgovorima na incidente informacijske sigurnosti, te vrši odabir modela i provođenje penetracijskih testova i testova ranjivosti (internih i eksternih); Prati objave sigurnosnih prijetnji i ranjivosti od strane proizvođača IT opreme i softvera, kao i drugih stručnih tijela, te u saradnji sa vlasnicima poslovnih procesa vrši procjenu uticaja i definiranje neophodnih akcija; Vrši provjeru usklađenosti sa zakonskim i regulatornim odredbama i certifikacijskim standardima, kreira i analizira sigurnosne KPI-eve; Periodično i ad-hoc izvještava Upravu i Upravno vijeće o rizicima, sigurnosnim ciljevima, rezultatima mjerenja, trenutnim stanjem informacijske sigurnosti i korektivnim i preventivnim akcijama; Upravlja i koordinira poslove vezane za izradu i ažuriranje planova za nastavak poslovanja (BCP) i planova oporavka od katastrofa (DRP), te upravlja procesom testiranja planova za nastavak poslovanja (BCP) i izvještava Upravu o rezultatima testiranja; Preispituje pristupna prava korisnika u skladu s uspostavljenim politikama sigurnosti; Učestvuje u planiranju nabavki proizvoda za upravljanje informacijskom sigurnosti; Obavlja i druge poslove po nalogu nadređenog službenika.
Vrsta posla:
stalni radni odnos

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
Opšti uslovi za prijem u radni odnos u Centralnu banku Bosne i Hercegovine su:
Da kandidat ima navršenih 18 godina života; da je državljanin Bosne i Hercegovine; da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina ili da mu nije izrečena zatvorska kazna za krivično djelo učinjeno s umišljajem u skladu sa krivičnim zakonima u Bosni i Hercegovini; da nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine; da je fizički i psihički sposoban za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se prijavljuje.

Potrebni dokumenti:
1. popunjen i potpisan obrazac Prijave (dostupan na web-stranici Centralne banke, a može se dobiti i u prostorijama Centralnog ureda, glavnih jedinica i filijala Centralne banke u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci, Palama i Brčkom, radnim danom);
2. izvod iz matične knjige rođenih (ne stariji od šest mjeseci od dana izdavanja ili s upisanim neograničenim rokom važenja);
3. uvjerenje o državljanstvu (ne starije od šest mjeseci od dana izdavanja);
4. dokaz o završenom visokom obrazovanju – diploma, a za kandidate koji su visoko obrazovanje završili po Bolonjskom sistemu studiranja, diploma i dodatak diplomi, a ako diploma nije izdata, uvjerenje o diplomiranju (uvjerenje ne može biti starije od godinu dana od dana izdavanja).
Kandidati koji su obrazovanje završili van bivše SFRJ do 6. aprila 1992. godine, kao i kandidati koji su obrazovanje završili van Bosne i Hercegovine nakon 6. aprila 1992. godine, dužni su kao dokaz o završenom obrazovanju isključivo dostaviti rješenje o nostrifikaciji/ekvivalenciji diplome/svjedočanstva u Bosni i Hercegovini.
Priloženi dokaz o završenom višem stepenu/nivou obrazovanja od stepena/nivoa traženog ovim oglasom neće se smatrati dokazom o završenom obrazovanju traženom ovim oglasom;
5. dokaz o radnom iskustvu određene vrste i dužine tražene ovim oglasom (uvjerenje ili potvrda poslodavca);
6. dokaz o poznavanju engleskog jezika.
Dokumentacija dostavljena na stranim jezicima nije dokaz o ispunjavanju opštih ili posebnih uslova, i kao takva mora biti prevedena od strane stalnog sudskog tumača na jedan od jezika u službenoj upotrebi u Bosni i Hercegovini (izuzev dokaza kojima se dokazuje znanje/poznavanje engleskog jezika, poznavanje rada na računaru i diplome stečene u inostranstvu).
Napomene:

Kandidati ne trebaju dostavljati originalnu dokumentaciju jer se dostavljena dokumentacija neće vraćati.

Prijava na javni oglas sa priloženom dokumentacijom podnosi se u zatvorenoj koverti na čijoj je poleđini kandidat obavezan naznačiti svoje ime i prezime i adresu, a na prednjoj strani koverte naznačiti:

„Ne otvaraj – Prijava na javni oglas za prijem na radno mjesto
Glavni stručnjak za informacijsku sigurnost”

Prijave se mogu podnijeti najkasnije 8 (osam) dana od dana objavljivanja javnog oglasa u dnevnoj novini, isključivo preporučeno putem pošte na adresu:

Centralna banka Bosne i Hercegovine
Odjeljenje za ljudske resurse
ul. Maršala Tita br. 25, 71000 Sarajevo

Obrazac za prijavu na javni oglas za popunu radnog mjesta u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Prijava) i Vodič za prijavu na oglas Centralne banke Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Vodič) s detaljnim pojašnjenjima u vezi sa podnošenjem Prijave, dokumentacijom koja se dostavlja uz istu i relevantnim napomenama o postupku izbora kandidata za prijem u radni odnos u Centralnu banku, objavljeni su na web-stranici Centralne banke www.cbbh.ba u odjeljku „LJUDSKI RESURSI“ – „Oglasi – zaposlenje u CBBiH“ – „ Dokumenti“.

Kandidati su dužni upoznati se sa sadržajem Vodiča kako ne bi došli u situaciju da im prijava na radno mjesto oglašeno tekstom ovog oglasa bude odbačena zbog neurednosti ili nepotpunosti.

Izbor kandidata vrši se u skladu sa propisima Centralne banke.

Izabrani kandidat će biti dužan, u roku od 8 (osam) dana od dana prijema odluke o izboru, dostaviti originale ili ovjerene kopije dokaza o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i drugih dokumenata potrebnih za zasnivanje radnog odnosa, uključujući i ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj/radnoj sposobnosti izdato od strane nadležne zdravstvene organizacije (ne starije od trideset dana od dana izdavanja), kao i uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne starije od tri mjeseca od dana izdavanja), potpisanu izjavu da nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine ovjerenu od strane nadležnog organa (ne starija od trideset dana od dana ovjere potpisa kandidata) i potpisanu izjavu da u mjestu življenja ne obavlja samostalnu profesionalnu djelatnost, odnosno da nema zanatsku radnju ili vlastitu firmu, ovjerenu od strane nadležnog organa (ne starija od trideset dana od dana ovjere potpisa kandidata).
Minimalna stručna sprema:
Fakultet
Poznavanje rada na računaru:
napredno
Potrebno radno iskustvo:
pet godina