Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 22.12.2016. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Direktor škole

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Banja Luka
Rok prijave:
22.12.2016.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Opis posla
Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole. Za svoj rad odgovara Školskom odboru i ministru. Direktor škole odgovoran je za obavljanje ostalih poslova utvrđenih Zakonom o sistemu javnih službi i Statutom škole.MandatDirektor Javne ustanove Osnovna škola „Branko Ćopić“ Banjaluka se bira na period od 4 (četiri) godine, i po isteku mandata može biti još jednom ponovo izabran u istoj školi. Mandat iz prethodne alineje se računa od dana stupanja na dužnost. Predloženi kandidat može da stupi na dužnost nakon što dobije saglasnost od resornog ministra ili nakon što protekne rok od trideset dana u kojem roku je ministar dužan odlučiti o predloženom kandidatu.StatusDirektor škole zasniva radni odnos i svoja prava iz rada i po osnovu rada ostvaruje u skladu sa opštim i posebnim zakonima, kolektivnim ugovorima, Statutom Javne ustanove Osnovna škola „Branko Ćopić“ Banjaluka te Pravilnikom o radu.Uslovi za učešće na konkursuZa direktora Javne ustanove Osnovna škola „Branko Ćopić“ Banjaluka može biti izabrano lice koje ispunjava uslove utvrđene Zakonom o radu, Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Statutom škole, i to:Opšti uslovi:
da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad
da je stariji od 18 godina
da je državljanin BiH- RS
Posebni uslovi:
da ima završen prvi ciklus odgovarajućeg studijskog programa ili ekvivalent, odnosno visoku ili višu stručnu spremu,
da ima najmanje pet godina radnog iskustva u prosvjeti, nakon sticanja više ili visoke stručne spreme,
da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora i da se protiv njega ne vodi krivični postupak i
da ima predložen program rada i da se ističe u realizaciji ili organizaciji vaspitno- obrazovnog procesa u školi.
Pored opštih i posebnih uslova, za direktora ne može biti izabrano lice na koje se odnosi član IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine.Potrebna dokumentacija:Kao dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova kandidati su dužni priložiti:
Kratku biografiju sa podacima o kretanjuu struci i do sada ostvarenim rezultatim u radu,
Izvod iz matične knjige rođenih,
Uvjerenje o državljanstvu,
Preporuka ranijeg poslodavca,odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen,
Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima,
Diplomu o završenoj stručnoj spremi,
Potvrda kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog iskustva u prosvjeti ,
Uvjerenje da nije osuđivano pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora,u skladu sa čkanom 103. Stav 2. Krivičnog zakona RS, škola će službenim putem zatražiti od nadležnog CJB za izabranog kandidata
Uvjerenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak,
Prijedlog programa rada za mandatni period,
Druge dokaze o potvrđivanju znanja i sposobnosti.
Dokazi (dokumenta) se dostavljaju u originalu ili ovjerenom prepisu u skladu sa zakonom.Svi kandidati koji ispune uslove konkursa i uđu u uži izbor biće pozvani na intervju.Dostavljena dokumentacija po ovom konkursu neće biti vraćena kandidatima, osim na lični zahtjev.Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijavePrijave se u zatvorenim kovertama mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sljedeću adresu škole : Javna ustanova Osnovna škola „Branko Ćopić“ Banjaluka, Miše Stupara 24, 78 000 Banjaluka, sa naznakom „Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora JU OŠ „Branko Ćopić“ Banjaluka (NE OTVARATI OTVARA ŠKOLSKI ODBOR)“Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama koje izlaze na području Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.NapomeneŠkolski odbor će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o odluci o izboru i imenovanju direktora Javne ustanove Osnovna škola „Branko Ćopić“ Banjaluka u roku od 8 (osam) dana od dana donošnja odluke.
Vrsta posla:
rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet