Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 23.10.2018. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

1. Volonter – diplomirani pravnik

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Čapljina
Rok prijave:
23.10.2018.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na temelju čl. 28. st. 1. Zakona o radu ( „Službene novine F BiH“ , broj 43/99, 32/00 i 29/03), a u vezi sa članom 47. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH ( „Službene novine F BiH“, broj 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05 i 8/06), Predsjednik suda objavljuje

JAVNI POZIV
Za prijem volontera u Općinski sud u Čapljini

1. Volonter – diplomirani pravnik- ....................................... 1 ( jedan) izvršitelj

Uvjeti: Pored općih uvjeta predviđenih čl. 25. st. 1. Zakona o državnoj službi u F BiH ( „Službene novine F BiH“; broj 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05 i 8/06), kandidati treba da ispunjavaju i posebne uvjete i to:

VSS-VII stupanj završen Pravni fakultet

Potrebni dokumenti ( original ili ovjerene fotokopije – ne starije od 3 mjeseca) uz prijavu:
1. fakultetska diploma,
2. uvjerenje da se nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje

Komisija za izbor volontera Općinskog suda u Čapljini utvrdit će stupanj poznavanja rada na računaru kao i ostalih sposobnosti kandidata za objavljivanje volonterskog rada.
Potrebne dokumente treba dostaviti najkasnije 15 ( petnaest ) dana od objave Javnog poziva na oglasnim tablama Službe za zapošljavanje Čapljina, Stolac, Neum i Ravno, te oglasne table Općinskog suda u Čapljini, na web stranici ovog suda http://opsud-capljina.pravosudje.ba, i putem pošte, preporučeno na adresu:

Općinski sud u Čapljini, R. Boškovića 12, ili putem prijemne kancelarije suda sa naznakom za „Javni poziv za prijem volontera“.

Nepotpune i neblagovremene prijave se neće uzeti u razmatranje. Ostala dokumenta kojima se dokazuje ispunjenje općih uvjeta zatraženih Javnim pozivom, izabrani kandidat će biti dužan dostaviti sudu najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o pozitivnom prijemu prijave za Javni poziv.
Napomena: Volonter se prima na stručno osposobljavanje za samostalan rad, bez zasnivanja radnog odnosa ( volonterski rad) u trajanju od 2 ( dvije) godine, volonter ima pravo na naknadu za prevoz na posao i sa posla i na naknadu za ishranu za vrijeme rada ( topli obrok).


PREDSJEDNIK SUDA
Zdenka Filipović
Vrsta posla:
praksa, volontiranje

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet