Konkurs za najbolju fotografiju u okviru projekta „Šekspir – naš savremenik”

Konkurs za najbolju fotografiju u okviru projekta „Šekspir – naš savremenik”

Konkurs za najbolju fotografiju u okviru projekta „Šekspir – naš savremenik”

Povodom obilježavanja 400 godina od smrti Vilijama Šekspira, Centar za afirmaciju i razvoj raspisuje konkurs za najbolju fotografiju u okviru projekta „Šekspir – naš savremenik”.

Uslovi konkursa:

1. Pravo učešća imaju svi zainteresovani mladi iz Bosne i Hercegovine uzrasta od 15 do 30 godina.

2. Fotografije za konkurs treba da oslikaju svijet savremenog doba koji se može poistovijetiti sa svijetovima opisanim u djelima ovog književnog velikana. Fotografije slati na sljedeće teme:

  • Ogrni se ljubavlju;
  • Divlja priroda;
  • Savremeni (polu)čovjek;
  • Slobodna tema.

3. Na konkurs se mogu poslati fotografije svih formata i tehnika fotografisanja, urađene u rezoluciji od minimalno 8 megapiksela. Fotografije ne smiju biti obrađene (tj. zabranjena je upotreba filtera i obrada u grafičkim programima) niti prethodno objavljivane.

4. Na konkursu je moguće učestvovati samo sa jednom fotografijom. Konkurs je otvoren od 29. marta do 15. aprila 2016. godine.

5. Autor zadržava autorska prava nad fotografijom koju ju poslao na konkurs. Autor je saglasan da Centar za afirmaciju i razvoj koristi dostavljenu fotografiju bez naknade samom autoru.

6. Pristigli radovi će biti objavljeni u Gradskom pozorištu Jazavac kao dio izložbe „Šekspir – naš savremenik”, te na Fejsbuk stranici Centra za afirmaciju i razvoj. Pored toga, najbolji rad po mišljenju stručnog žirija biće nagrađen učešćem u dvodnevnom seminaru od 22. do 23. aprila 2016. godine. Dobitnik nagrade nema pravo da istu zamijeni za novačnu ili neku drugu protuvrijednost.

7. Fotografije inspirisane Šekspirovim dramama je potrebno dostaviti uz kratak opis, elektronskom poštom na adresu [email protected] zajedno sa ličnim podacima autora (ime, prezime, adresa i konktakt telefon).

Petak, 11.03.2016. / http://www.mreza-mira.net/