Objavljena brošura “Moje kompetencije, moja šansa za uspjeh”

Objavljena brošura “Moje kompetencije, moja šansa za uspjeh”

Objavljena brošura “Moje kompetencije, moja šansa za uspjeh”

Mnogi se često zapitaju, koje sve poslove mogu uspješno obavljati, odnosno u kojim poslovima imaju predispozicije za uspjeh. Mladima se često nedopušta razvoj i promocija vlastitih stavova i sposobnosti, nego se od njih traži da slijede već zadate norme ponašanja. Kreativnost i inovativnost, često su nepoželjni u poslovnim politikama preduzeća i društvu uopšte. To se uglavnom dešava zbog toga što donosioci odluka imaju strah od promjena. Takvim načinom razmišljanja, mladi gube samopouzdanje, jer nemaju prilike da svoja znanja razviju u vještine i kompetencije

Brošura „Moje kompetencije, moja šansa za usjeh“, govori o identifikaciji, razvoju i bilansiranju znanja, vještina i kompetencija, uz pomoć instrumenta „Pasoš kompetencija“. Kroz Pasoš analiziramo svoj život kroz 8 (osam) životnih polja, i to: školovanje, dodatno usavršavanje, poslovni život i praksu, kućanstvo i porodicu, hobije i interese, služenje vojnog roka i/ili civilnu obavezu, politički i /ili socijalni angažman i posebne životne situacije (pozitivne i negativne). Dakle, cijeli život jedne osobe može se predstaviti kroz ova polja djelovanja, a sigurno je da se iz svih životnih situacija nauči nešto, što čovjeku koristi u životu. „Pasoš kompetencija“ nam pomaže da ojačamo vlastito samopouzdanje, te lakše i jednostavnije predstavimo svoje sposobnosti.

Da bi uspjeli, moramo poboljšati stav prema sebi i svojim dostignućima u životu. Moramo misliti da je moguće ostvariti sve, i da nećemo odustati bez obzira na prepreke. Ako uvijek budemo radili ono što smo do sada radili, uvijek ćemo postizati ono što smo do sada postizali. Da bi postigli više, dobro je da izađemo iz lične zone komfora i zakoračimo u situaciju u kojoj nismo bili. Zato, ulažite u sebe i razvijate svoja znanja, vještine i kompetencije, kako bi ostvarili vlastiti napredak.

Usudi se! Popuni “Pasoš kompetencija” i uoči vlastite sposobnosti.

Sve informacije o brošuri, kao i popunjavanju vlastitog “Pasoša kompetencija, možete dobiti putem e-maila: [email protected].

 

Ponedjeljak, 08.02.2016. / http://www.mreza-mira.net/