Mostarska Ruža donosi 173 radna mjesta

Mostarska Ruža donosi 173 radna mjesta

Mostarska Ruža donosi 173 radna mjesta

Zavr­šetak radova na mostarskom Hotelu Ruža očekuje se početkom iduće godi­ne, kada bi mostarska ljepotica ponovno trebala zasjati punim sjajem. Prema riječima vlasni­ka hotela Emira Keče, otvaranje Ruže značit će i otvaranje novih 173 radna mjesta. Hotel će se imati nekoliko blokova na 27.000 četvornih metara s raznovrsnim sadržajima za goste.

U razgovoru za Dnevni list, vlasnik hotela Emir Kečo pred­stavio je sadržaj velepne Ruže.

"Hotel Ruža sastojat će se od pet blokova A, B, C, D. E. Objekt E će biti smješten odmah uz ho­telski kompleks, a sastojati će se od strojarskih postrojenja, dok će se objekt C sastojati od recepcije, restorana, SPA- cen­tra i preko 270 apartmana. Pro­storije za prenoćišta uz otvoreni bazen, činit će objekt A, dok će objekt D činiti velike kongresne dvorane", kazao je Kečo.

On je rekao da će hotel Ruža zasigurno postati dio velikog lanca hotela Hilton, sa sjedi­štem u Turskoj. "Hotel Ruža će biti tehnički dosta suvremenija, i bit će dio velikog lanca hotela Hilton, koji je smješten u Tur­skoj", istaknuo je Kečo, i dodao kako se završetak gradnje očekuje početkom 2017. godine.

Naime, obnova ovog hotela je počela 2001. godine i naišla je na mnoge prepreke. Što se tiče ugovora o izgradnji sve do danas je bio aneksiran. Razlog tome je kada su 2006. godine radovi bili prekinuti, zbog prijetnje UNESCO-a da će Stari grad i Stari most zbog hotela Ruža ukloniti s popisa svjetske kulturne ba­štine. Nekoliko godina kasnije uvjeti za nastavak gradnje su stečeni, ali se na nastavak rado­va čekalo sve do travnja prošle godine.

Prema riječima investitora, za izgradnju hotela potrebno je oko 14 milijuna maraka. Podsje­timo, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović osigurao je investicije za završetak radova, zajedno s vladom Republike Turske.

Četvrtak, 28.07.2016. / http://www.akta.ba/