HRM udruženje organizira radionicu na temu „Benefiti i koristi SDI modela“

HRM udruženje organizira radionicu na temu „Benefiti i koristi SDI modela“

Svi koji se bave ljudskim potencijalima i upravljanjem timovima i odjelima, imaju odgovornost za formiranje efikasnih i produktivnih timova, imaju potrebu da osvijeste različite profile zaposlenika njihova očekivanja, u kojim okolnostima daju najbolje rezultate a u kojim okolnostima im je motivacija izuzetno niska.

Jedan od dobrih alata za identifikaciju profila jeste SDI model Strength Deployment Inventory (SDI)

Strength (vrlina) pomaže ljudima da identificiraju vlastite vrline u odnosima s drugima u dvjema različitim situacijama :
Kada je sve u redu
Kada ste suočeni s konfliktom
Deployment (upotreba) znači primjenu strategije ili zauzimanje pozicije za učinkovito djelovanje. SDI vam savjetuje kako upotrijebiti vlastite vrline za poboljšanje odnosa s drugim ljudima.
Inventory (pregled) SDI nije test u kojem se ocjenjuju mišljenja i „pravilni” ili „nepravilni” odgovori. To je model za oblikovanje predodžbe o vlastitim motivacijskim vrijednostima (osnove naših osjećaja i reakcija u različitim situacijama).

SDI je razvio psiholog dr.Elias H.Porter. Razvijen je u formi upitnika temeljen na grupi ideja koje pomažu pojedincima u izgradnji učinkovitih odnosa i upravljanju konfliktom, pružajući uvid u motivaciju koja pokreće određeno ponašanje.
Svijest o sebi i drugima proistekla iz SDI pomaže u poboljšanju svih tipova odnosa-kod kuće, na poslu, školi, u društvu ili drugdje.

HRM udruženje organizira radionicu na temu „Benefiti i koristi SDI modela“, na kojoj ćemo steći uvid u vlastiti profil i osvijestiti postojanje drugih profila, benefite modela pri formiranju timova i preraspodjele poslovnih zadataka unutar timova.

Na radionici ćemo raditi sljedeće:

  • Predstavljanje modela
  • Izrada upitnika i profiliranje
  • Primjeri modela ponašanja i komunikacije prema profilima
  • Preporuke za unapređenje

Radionica je namijenjena za: zaposlenike HR odjela, rukovodioce timova i odjela, sve one koji imaju zadatak da upravljaju timovima zaposlenika i radnim zadacima.

Sanda Ljukovac HR profesionalac,edukator i moderator, više od 25 godina profesionalno predana implementaciji i unapređenju poslovne oblasti Upravljanja ljudskim resursima.

Aktivnost upravljanja ljudskim resursima obnaša u različitim privrednim industrijama u BiH kao i kompanijama u regionu. Od 2015. godine aktivan je član i jedan od osnivača Udruženja za upravljanje ljudskim resursima. Pored diplome diplomiranog ekonomiste posjeduje niz HR licenci za profiliranje i procjenu kandidata, DDI Target selection licence alat za intervjuisanje i procjenu kandidata prilikom selekcijskog procesa, licencu po modelu HOGAN Assessment centra, licence SDI modela u cilju identifikovanja i formiranja timova. U segmentu edukacije posjeduje niz certifikata i licenci za pripremu i izvedbu seminara sa fokusom na unaprijeđenje univerzalnih vještina. Posjeduje izraženu želju i motivaciju da stečena znanja i iskustva podijeli sa privrednicima u BiH.

Vrijeme: Srijeda 21.06.2023. godine od 14:00 do 17:00
Mjesto: hubunipromet, Marka Marulića br. 2, 71000 Sarajevo

Cijena kotizacije za članove: 30 KM
Cijena kotizacije za nečlanove: 60 KM

Broj mjesta je ograničen.

Prijavu možete izvršiti putem LINK-aili preko e-mail: [email protected]

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/boljiposao-com

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 15.06.2023.