U vikendu Dana žena u Rijeku stižu inspirativni govornici koji otvaraju aktualne teme

Drugi Women’s Weekend u ožujku ponovno okuplja žene i muškarce koji stvaraju promjene

Drugi Women’s Weekend u ožujku ponovno okuplja žene i muškarce koji stvaraju promjene

Women’s Weekend, konferencija koja okuplja, povezuje i osnažuje žene, kao i muškarce koji utječu na promjene, ponovno će okupiti istaknuta imena regionalne i svjetske scene iz područja biznisa, medija, lifestylea, IT-a, zdravlja i ljepote. Zato je već sada najbolje planirati vikend Dana žena, od 7. do 10. ožujka, upravo u Rijeci. U prostoru Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i Art kvarta Women’s Weekend će ove godine biti središnje mjesto razmjene iskustava i znanja, razgovora o aktualnim temama i davanja doprinosa osnaživanju i ravnopravnosti. Konferencija koja se s nestrpljenjem iščekuje već je u svom prvom izdanju nadmašila očekivanja i do posljednjeg mjesta ispunila dvorane sadržajnim predavanjima i panelima na kojima je oko tisuću posjetitelja bilo inspirirano izlaganjima i govorima brojnih sveučilišnih profesorica, predsjednica i članica uprava istaknutih regionalnih i svjetskih kompanija, uspješnih poduzetnica i opinion makerica.

WWW

Program će progovoriti o cijelom nizu atraktivnih i aktualnih tema kao što su: žene u biznisu, budućnost poslovanja, aktivizam, ali i izazovima generacije Z te uspješnog usklađivanja svih ženskih uloga. Već i prvi inspirativni panelistikoji najavljuju drugo izdanje ove značajne regionalne konferencije dolaze iz potpuno različitih područja u kojima ostvaruju iznimne rezultate.

Tako na ovogodišnji Women’s Weekend dolazi dr. Cat Bohannon, američka spisateljica koja je na Sveučilištu Columbia proučavala evoluciju naracije i kognicije, magistrirala je poeziju i publicistiku, a njezina knjiga 'EVE: Kako je žensko tijelo upravljalo 200 milijuna godina ljudske evolucije' postala je apsolutni bestseller. U Rijeku stiže i Lana Djurkin-König koja je više od 20 godina odgovorna za nacionalnu, međunarodnu i korporativnu sigurnost nekih od najvećih globalnih kompanija - Swiss-Re Grupe, EY, DHL Grupe, bila je dio misije ISAF u Afganistanu te je nagrađena medaljom NATO-a. U Rijeku također dolaze i guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić, koji će sudjelovati na panel diskusiji o financijskoj pismenosti, a glumica i aktivistica Milena Radulović nakon prošlogodišnjeg inspirativnog gostovanja i ove godine podijelit će svoja iskustva nakon suđenja koje je potreslo regiju. Iz Slovenije stiže Nika Kovač, aktivistica, sociologinja, antropologinja i voditeljica slovenskog Instituta 8. mart, koja će propitivati različite oblike pokoravanja, prvenstveno na području spola, kao i pitanje (ne)ravnopravnosti u širem društvenom okviru.

WW

U tjednu obilježavanja Dana žena ne propustite biti dio tri dana inspirativnih i edukativnih panela i predavanja, ali i odlične zabave na drugom Women’s Weekendu u Rijeci! Ulaznice osigurajte na linku, a sve informacije o programu i sadržajima na Women’s Weekendu pratite i putem društvenih mreža FB, IG i LinkedIn. Vidimo se u Rijeci od 7. do 10. ožujka i proslavimo Dan žena zajedno!

Četvrtak, 18.01.2024. / womensweekend.eu