U narednom periodu zapošljavanje radnika u Elektroprenosu BiH

U narednom periodu zapošljavanje radnika u Elektroprenosu BiH

Predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović i direktor kompanije „Elektroprenos BiH“ Matan Žarić razgovarali su jučer o prvim investicijama u elektroenergetsku mrežu, vrijednim oko 50 miliona KM, kao i o kadrovskoj strukturi u "Elektroprenosu".

Ocijenjeno je da je suština aktivnosti dva entiteta, kao dva akcionara, da upravljačke strukture i ova kompanija budu funkcionalni, saopćeno je iz entitetske vlade.

Na sastanku u Banjoj Luci je bilo riječi o poslovnim planovima kompanije u narednom periodu.

Žarić je u izjavi novinarima nakon sastanka dodao da bi ime novog predsjednika Upravnog odbora "Elektroprenosa BiH" trebalo da bude poznato naredne sedmice te da će, najvjerovatnije, to biti jedan od tri kandidata iz RS-a.

Vlada RS-a je ranije predložila trojicu kandidata uime RS-a za Upravni odbor „Elektroprenosa BiH“, a to su Branko Baroš, Momir Bjelica i Dragomir Kecman.

Oni su 30.decembra 2013., na sjednici Vijeća ministara BiH, imenovani za članove Upravnog odbora te kompanije.

Ipak, Žarić je dodao da ne može da prejudicira ko će biti predsjednik Upravnog odbora, dok se ne dogovore predsjednici Skupštine akcionara.

Najavio je i da konkurs za izvršne direktore treba da bude objavljen sutra ili narednih dana te da su entitetski premijeri blizu dogovora o raspodjeli njihovih pozicija.

U narednom periodu morat će se izvršiti i zapošljavanje nedostajućeg broja radnika u „Elektroprenos BiH“.

Ponedjeljak, 20.01.2014. / www.ekapija.ba