Poziv na sudjelovanje u fokus grupi predstavnika poslovnog sektora

Poziv na sudjelovanje u fokus grupi predstavnika poslovnog sektora

Privredna komora Kantona Sarajevo Vas poziva da uzmete učešće u fokus grupi koju organizuje Omladinski resursni centar Tuzla, a u sklopu istraživanja percepcije i ponašanja različitih aktera u procesu izgradnje mira i pomirenja na Zapadnom Balkanu. Istraživanje je dio  dio IPA projekta  “Podijeljena prošlost-zajednička budućnost”. Ključna svrha ovog projekta je izgradnja infrastrukture za efektivan proces pomirenja na Zapadnom Balkanu i Turskoj.

Istraživački dio projekta zahtijeva sudjelovanje predstavnika privatnog sektora, sektora civilnog društva, javnog sektora i građana u nizu fokus grupa u kojima mogu ponuditi svoja stajališta, iskustva i mišljenja o procesu pomirenja u (Bosni i Hercegovini) kao i u regiji.

Pozvani ste na sudjelovanje u fokus grupi predstavnika poslovnog sektora kako bi razgovarali o različitim problemima koji se odnose na proces pomirenja – od samog značenja pomirenja za društvo, potom ocjene uloge različitih društvenih sektora u tom procesu do načina na koje proces pomirenja može biti osnažen.

Možete očekivati da će u grupi sudjelovati najviše 6-8 ljudi i trajat će oko sat vremena (što uključuje registraciju i grupnu raspravu). Fokus grupa će biti organizirana u petak, (24.06.2016.) od 11:00 do 12:00; u prostorijama Privredne komore Kantona Sarajevo, adresa: La Benevolencije 8, 71000 Sarajevo).

Jasmin Jašarević će voditi raspravu fokus grupe. Ne postoji pogrešan niti točan odgovor u raspravi ovakvog oblika – jednostavno nas zanimaju Vaša razmišljanja. Fokus grupa će biti zvučno snimljena, no anonimnost sudionika je osigurana, kao i povjerljivost svih podataka.

Nadamo se da ćete se odazvati ovom pozivu!

Molim Vas da sudjelovanje potvrdite Leijli Halkić na broj telefona 033/250-110 ili na email: [email protected]

Ako imate bilo ikakva pitanja vezana uz Vaše sudjelovanje u fokus grupi, slobodno možete da kontaktirate i nacionalnog istraživača za BiH: Jasmin Jasarevic, 065758591.

Utorak, 21.06.2016.