Pomoći privrednicima da plasiraju robu u inostranstvo

Pomoći privrednicima da plasiraju robu u inostranstvo

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srpske, Igor Vidović posjetili su jučer, kompaniju "MB Impeks"  u Banja Luci, i razgovarali sa direktorom  i vlasnikom  ove kompanije, Milanom Balačem.

Bili smo u posjeti  veoma uspješne firme "MB Impeks", koja zapošljava 40 radnika i koja planira da svoja brendirana pića plasira na zapadno tržište, rekao je ministar Vidović.

"Cilj nam je da vidimo na koji se način proizvodi ove kompanije mogu dobro izreklamirati i plasirati na prostore Njemačke, Austrije i zapadno-evropskog tržišta", istakao je Vidović. 

Prema njegovim riječima, cilj  ministarstva je da se prilikom velikih proslava, kao što će biti obilježavanje Dana Republike u Štutgartu, obezbijedi što više domaćih privrednika koji će na tim događajima predstaviti svoje proizvode.

 "Ministarstvo želi da pomogne uspješnim privrednicima koji pokušavaju da plasiraju svoje proizvode na tržište zapadne Evrope", rekao je Vidović novinarima u Banjaluci nakon posjete banjalučkoj firmi "MB Impeks".

Prema njegovim riječima, cilj resornog ministarstva je da se i prilikom velikih proslava, kao što će biti obilježavanje Dana Republike u Štutgartu, obezbijedi što više domaćih privrednika koji će na tim događajima predstaviti svoje proizvode.

Direktor i vlasnik "MB Impeksa" Milan Balač rekao je da ova kompanija svoje proizvode izvozi u 11 zemalja svijeta, među kojima su SAD, Australija, Novi Zeland, a u toku su i pregovari sa Kinom.

"Podrška Vlade značiće nam mnogo, jer to znači da nismo sami. Dogovorili smo se da budemo podrška na proslavi Dana Republike, a dogovaraćemo i dalju saradnju", dodao je Balač.

On je istakao da mu je drago što je Vlada Republike Srpske baš ovu kompaniju prepoznala kao izvozni potencijal, jer je vrlo teško plasirati alkoholne proizvode na strano tržište, ali su reakcije veoma dobre, zbog čega je siguran u uspjeh.

Sastanku je prisustvovao i šef Predstavništva Republike Srpske u Štutgartu Mićo Ćetković.

Kompanija "MB Impeks" osnovana je s ciljem da postane prepoznatljivi proizvođač najkvalitetnijih voćnih rakija sa područja BiH. Uz kvalitetan menadžment, proizvodnju, distribuciju i marketing ovi proizvodi postali su prepoznatljivi u Bosni i Hercegovini što je cilj i vizija kompanije na inostranom tržištu.

Srijeda, 25.12.2013. / ekapija.ba / SRNA