Penzije u FBiH povećane za 11 posto

Penzije u FBiH povećane za 11 posto

Vlada Federacije BiH je na današnjoj prvoj hitnoj sjednici nakon usvajanja Budžeta Federacije BiH za 2023. godinu donijela odluku o povećanju penzija u FBiH za 11,1 posto.

Vijest je potvrdio premijer Fadil Novalić.

– Prije svega, ovom prilikom želim zahvaliti zastupnicima u Predstavničkom domu i delegatima u Domu naroda Federalnog parlamenta što su prepoznali važnost usvajanja federalnog budžeta za ovu godinu. Time su omogućili Vladi Federacije BiH da ispuni obećanje o povećanju penzija od 1. januara za 11,1 posto – rekao je Novalić.

Obavijestio je penzionere da su održali hitnu sjednicu Vlade Federacije, te donijeli potrebnu odluku kako bi januarske penzije, uvećane za 11,1 posto, bile isplaćene na vrijeme.

– Ovo je najveći pojedinačni rast penzija u Federaciji do sada. Raduje me da smo do ovog rješenja došli na vrijeme kako bismo našim penzionerima omogućili akontativnu isplatu – rekao je premijer FBiH Fadil Novalić.

Ostale vijesti pročitajte ovdje.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/boljiposao-com

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 01.02.2023. / biznisinfo.ba