Održan B2B susret "Ujedinjene u uspjehu”: Slavljenje ženskog poduzetništva i početak nove poslovne godine

Održan B2B susret "Ujedinjene u uspjehu”: Slavljenje ženskog poduzetništva i početak nove poslovne godine
U organizaciji LRC Grupacije, u čast ženama kao simbolima snage i inspiracije u biznis svijetu, 7. februara 2024. godine, uspješno je održan B2B susret pod nazivom "Ujedinjene u uspjehu" u Hotelu Hills Sarajevo. Ovaj događaj predstavlja početak nove poslovne godine i nastavak projekta "Pouzdanost 2023/24".

B2B susret okupio je velika ženska imena bh. tržišta, predstavnice različitih sektora i kompanija, poznate ličnosti i izvrsne ekspertice koje su podijelile svoje znanje i tajne uspjeha sa ostalima. Učesnici su imali priliku da razmijene ideje, uspostave nova poslovna partnerstva i inspirišu se primjerima iz prakse.

,,Kroz B2B susrete umrežavanje može imati značajan uticaj na poslovanje jedne kompanije. Na takvim susretima imate priliku da upoznate profesionalce iz raznih branši, ti susreti dovode do novih poslovnih kontakata, razmjene korisnih informacija, dobrih praksi i trendova. Smatram da je zapravo vrlo važan taj ljudski kontakt, mnogo važniji od mejlova, telefonskih poziva i drugih šablona poslovne komunikacije”, kazala je Jadranka Kuljanin, generalna direktorica i članica Uprave LRC Grupacije.

Ovaj susret predstavlja startnu poziciju za šest planiranih B2B putovanja kroz različite gradove Bosne i Hercegovine. Naredni je zakazan za 18. april i održat će se u Banja Luci. ,,Drago mi je da projekat u 2024. godini započinjemo upravo ovim ženskim druženjem i da nam je fokus na snazi i poduzetništvu žena. Što se tiče projekta “Pouzdanost 2023/24”, realizaciju nastavljamo u vidu umrežavanja i B2B susreta, sve do nove centralne manifestacije i novih dobitnika Priznanja i Zvijezda pouzdanosti. Kako i sama često znam reći, pouzdanost nije i ne može biti jedan dan u godini, tako da smo mi večeras u Sarajevu, potom slijede privredni susreti Kluba pouzdanih 18. aprila u Banja Luci, nakon toga nas očekuje u maju fantastičan koncept susreta u Trebinju, zatim slijede Tešanj, Tuzla, Mostar i zatvaramo krug sa novom Gala konferencijom u novembru”, kazala je Fatima Nikšić, direktorica projekta “Pouzdanost” i direktorica marketinga LRC Grupacije.

Događaj je pratilo inspirativno predavanje Ivane Malović, biznis trenerice, karijerne savjetnice i vlasnice IDFaktor-a iz Crne Gore, pod nazivom “Ujedinjene u liderstvu: Snaga, pouzdanost, uspjeh”. Svoja iskustva u karijeri, ali i u životu, podijelile su Lidija Žigić, Predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo, Jasminka Šipka, najpoznatija spikerica u BiH, Suzana Sikimić, Regional Head of Finance, Nelt BiH, Nelt Group, Dragana Kokot, Generalna sekretarka Privredne komore Republike Srpske i predsjednica Savjeta za preduzetništvo žena Privredne komore Republike Srpske, na panelu pod nazivom “Ženska snaga u fokusu – Pouzdanost u dijalogu”. Posebne osmijehe na licima prisutnih izmamio je poznati regionalni glumac Enis Bešlagić, a tokom svog nastupa “Život kroz njihove oči: Muškarac o iskustvu ženske uloge” ukazao je na važnost ravnopravnosti među ženama i muškarcima u svim sferama života.

Posebnu važnost ovom projektu daje i printana Publikacija “Pouzdanost 2023” koja je promovisana na sinoćnjem događaju, a koja ujedno predstavlja prostor za sve one koji žele biti istaknuti u poslovnom svijetu i mjesto na kojem se mogu pronaći liste i informacije o bonitetno pouzdanim kompanijama. ,,Večeras također promovišemo i našu novu printanu publikaciju koja je godišnje, kolekcionarsko izdanje i u koju je uloženo jako puno ljubavi, rada i truda”, - navela je Nikšić.

Projekat uživa veliki broj partnerstava, a prijatelji ovog događaja bili su Beauty Salon Allure, Catrice i essence cosmetics, Vinogradi Nuić i Grand kafa. ,,Ovo je zaista jedan inspirativni skup gdje se susreću snaga, vizija i nevjerojatna odlučnost žena u poslovnim vodama. Danas smo ovdje kao zajednica poduzetnica, kao stvarateljice, vođe i vizionarke”, istakla je Đemila Talić Gabriel, vlasnica Beauty Salona Allure i poduzetnica.

Posebnu čar ovom ženskom susretu dao je i nastup Ilhane Dolović Hadžajlija uz violinu.

B2B susreti dio su projektnog “Kluba pouzdanih” za koji se svi zainteresovani mogu prijaviti i saznati više putem web stranice www.pouzdanost.ba. Ukoliko želite biti dio ovog projekta možete se obratiti sa upitom na [email protected].

Četvrtak, 08.02.2024. / www.pouzdanost.ba