McDonald's zatvara restorane u Sarajevu i Mostaru

McDonald's zatvara restorane u Sarajevu i Mostaru

Još uvijek nije jasno da li će se McDonald's i definitivno povući s tržišta BiH.

McDonald's u Titovoj ulici u Sarajevu sutra se zatvara a radnici dobijaju otkaz, saznaje portal Raport kojem su se javili brojni uposlenici zabrinuti za posao. Navode da je jutros održan sastanak s uposlenicima te da im je tom prilikom saopćeno kako ostaju bez posla.

Kako piše Raport, sunovrat je krenuo kada je postalo jasno da kompanija Gliese 581g, koja ima licencu za McDonald's, ne plaća kiriju za ovaj restoran.

Navodno se u centrali još uvijek razmatra ta mogućnost, ali i druga opcija – davanje licence nekoj drugoj kompaniji.

Istovremeno, McDonald’s odlazi i iz Mostara.

Naime, kako saznaje Hercegovina.info iz više izvora, poslovnica u Mepas Mallu od 8. januara neće biti na raspolaganju građanima, a nije isključena opcija ni da poslovnica bude zatvorena i ranije. Slična sudbina bi trebala pogoditi i poslovnicu Drive-in na Bišću polju.

Iz mostarskih McDonalds’a nisu dali više informacija no kako ovaj portal navodi nieizvjesnoj sudbini ovog lanca brze hrane koji se ‘zavukao’ pod krv mnogima svjedoči i činjenica da se u mostarskim restoranima već danima ne može naručiti Coca Cola ili neka druga gazirana pića, a nedostaje još brojnih artikala s ponude.

Ostale vijesti pročitajte OVDJE.

Petak, 30.12.2022. / biznisinfo.ba