Kancelarija za saradnju mladih - doprinos pomirenju mladih na Balkanu

Kancelarija za saradnju mladih - doprinos pomirenju mladih na Balkanu

Regionalnu kancelariju za saradnju mladih formirat će vlade šest zemalja regiona – BiH, Srbije, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Albanije, zajedno sa predstavnicima civilnog sektora.

- Ova kancelarija bi trebala doprinijeti pomirenju mladih u ovoj regiji, budući da su mnoge aktivnosti koje su se do sada dešavale u ovoj oblasti bile inicijative nevladinog sektora. Sada prvi put imamo inicijativu zemalja regije da nešto žele zajednički formirati - rekao je Rejan Igor Roić iz Komisije za koordinaciju pitanja mladih BiH.

Konferancija, koja je okupila oko 150 mladih iz zemalja zapadnog Balkana i Evropske unije, bila je prilika da mladi probleme s kojima se susreću predstave državnim ministrima iz resora za pitanja mladih, te ukažu na neophodnost njihovog rješavanja.

Konferenciju je organizovala Evropska komisija i Vlada Francuske, uz podršku Evropskog foruma mladih (European Youth Forum) i SALTO resursnog centra jugoistočne Evrope (South East Europe Resource Centre), saopćeno je iz Instituta za razvoj mladih KULT.

Tagovi: mladi, pomirenje, kult
Četvrtak, 07.07.2016. / http://informativa.ba/