CV i motivaciono pismo

Često se postavlja pitanje kako napisati dobar CV i na koji način se izdvojiti iz gomile poslanih aplikacija. Dobro napisan CV je korak naprijed u poslovnom svijetu, a veoma teško ga je napisati kada nemate radno iskustvo.


Proces vašeg predstavljanja budućem poslodavcu počinje onog momenta kada odlučite da se prijavite na određeni oglas za posao. Prvi korak koji ste napravili je upravo slanje CV-a. Od kvaliteta vašeg CV-a zavisi da li ćete proći prvi krug selekcije. Zbog toga CV treba da bude pažljivo napisan na lijep i struktuiran način. Osnovna svrha CV je predstavljanje vas i vaših kompetencija nekome ko ne zna ništa o vama.

Jedini dokument koji je dozvoljeno slati uz CV, a da to nije zatraženo, je upravo motivaciono pismo. Motivaciono pismo je individualni pečat koji dajete svom CV-ju. Glavna svrha motivacionog pisma je da stvori sliku o vama, i da odgovori na pitanje žašto ste baš vi odgovarajuća osoba za posao na koji aplicirate.

Imajte na umu da će vaš CV i motivaciono pitanje biti među stotinama aplikacija koje poslodavac primi. Mi vam nudimo edukaciju na kojoj ćete dobiti konkretne upute kako napisati CV i motivaciono pismo i proći prvi krug selekcije.

 

Datum: 22. 05. 2017
Vrijeme: 15:00
Cijena: 49 KM
Vrijeme: 15:00 – 18:00h

Cijena: 49,00 KM +PDV

Edukator: Mersiha Jašarević

 

PROGRAM EDUKACIJE

Modul I: Kako napisati CV!

Šta krasi dobar CV?

Koje informacije treba da sadrži CV.

Kako CV treba da izgleda.

 

Modul II: Šta je motivaciono pismo?

Šta je krajnji cilj motivacionog pisma?

Koje elemente treba da sadrži motivaciono pismo.

 

DODATNE INFORMACIJE

Trening je dio šireg edukacijskog programa koji se sastoji od 2 treninga tj.

  1. CV i motivaciono pismo i
  2. Kako lakše do zaposlenja – prvi intervju za posao.

Polaznicima se nudi popust od 20% pri upisu na oba treninga u sklopu ovog edukacijskog programa.

 

Prijava OVDJE

 

 


Utorak, 09.05.2017. / www.civilnodrustvo.ba