BiH grad koji prednjači u povlačenju EU sredstava putem prekogranične suradnje

BiH grad koji prednjači u povlačenju EU sredstava putem prekogranične suradnje

Da nije sve tako sivo govore podaci da se i pored toga sto nismo član Europske unije mogu povući određena sredstva iz Europske unije za financiranje raznih projekata za dobrobit građana. Najbolji primjer je Grad Tuzla koji prednjači u svim segmentima povlačenja Europskih sredstava putem prekogranične suradnje.

Inače Tuzla ima odlične međunarodne suradnje i kontinuirane kontakte sa svjetskim gradovima poput Bolonje ,Osijeka, Pečuha, Saint Denisa, Tuzla/Istanbul i Linza. Također tu su još gradovi Koprivnica, Užice, Nijemci, Vrnjačka Banja, Pljevlja, Podgorica, s kojima Tuzla zajednički aplicira na EU IPA i druge fondove, te razmjenjuje dobre prakse i iskustava.

Ekološka dvorišta ,nova komunalna vozila ,unapređenje efikasnosti gradske uprave te projekti iz oblasti civilne zaštite i spašavanja samo su dio financiranih projekata od strane EU IPA .

Pitanje ostaje zašto drugi gradovi ,poglavito male općine ne iskoriste ovaj vid suradnje u cilju povlačenja europskog novca s obzirom na to da pojedine općine muku muče s budžetskim sredstvima pa bi samim tim ovaj vid suradnje bio olakšica za financiranje osnovnih stvari za unapređenje kvalitete života.

Više informacija možete pogledati OVDJE

Četvrtak, 24.06.2021.