Udruženje HRM proslavilo prvu godinu postojanja

Udruženje HRM proslavilo prvu godinu postojanja

Udruženje HRM proslavilo prvu godinu postojanja

Udruženje za upravljanje ljudskim resursima“ HRM“ je proslavilo prvu godinu postojanja na drugoj Skupštini udruženja koja je održana dana 31.03.2016.g. u prostorijama Privredne komore Kantona Sarajevo.

Udruženje je osnovano s ciljem promocije, razvoja i unapređenja HRM struke, međusobnog povezivanja i edukacije stručnjaka koji se bave ljudskim resursima, te povezivanja i saradnje sa drugim srodnim udruženjima u BiH i van nje. Cilj Udruženja je još i razmjena stručih znanja i informacija, te povezivanje članove Udruženja i drugih organizacija putem seminara i predavanja u cilju stručnog usavršavanja.

Prva godina je bila veoma uspješna što dokazuje činjenica da je Udruženje već privuklo 47 aktivnih članova iz HRM struke i 100 potencijalnih članova sa popunjenom pristupnicom.

Na osnovu izvještaja i informacija koje su prezentirane na Skupštini, sve aktivnosti su bile usmjerene ka ostvarivanju ciljeva koji su definisani prilikom osnivanja.

Između ostalih aktivnosti organizovane su edukacije sa predavačima iz HRM-a iz Zagreba i Beograda. Na HR Summit-u u Splitu je uspostavljena regionalna saradnja sa HR udruženjima iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Makedonije. Sprovedena je anketa među svim članovima udruženja s ciljem ispitivanja njihovih očekivanja, te je na na osnovu rezultata iste napravljen plan aktivnosti udruženja za narednu godinu. Posebno se istakao doprinos radne grupe članova udruženja koja je osnovana sa zadatkom da upozna sve zainteresovane strana sa izmjenama „Zakona o radu“.

Nakon uspješne prve godine postojanja HRM Udruženja, u narednoj su planirane aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje struke i povećanje broja članova udruženja. Benefiti koje članovi udruženja imaju su edukacije iz HRM struke, popusti na seminare i konferencije, razmjena informacija o HR pozicijama, networking, mentoring...

Srijeda, 06.04.2016.