UMiD (Uči, misli i djeluj!) – besplatna obuka za mlade

UMiD (Uči, misli i djeluj!) – besplatna obuka za mlade

 

UMiD (Uči, misli i djeluj!) – besplatna obuka za mlade


- Kako do zaposlenja i dodatnih vještina –

Institut za razvoj mladih KULT u partnerstvu sa Udruženjem Nautilus i Programom za mlade SOS Dječijih sela YES Centar provodi program obuke omladinskih lidera/ki UMiD (Uči, mislii djeluj!), generacija 12.

Mladi će kroz UMiD obuku steći vještine koje će im pomoći da postanu aktivni/e lideri/ce u svojojlokalnoj zajednici i daju doprinos u rješavanju problema mladih.

Kroz deset dvodnevnih radionica učit će kako tražiti posao, kako uvjeriti donosioce odluka i druge učesnike/ce u svojoj društvenoj zajednici da daju konkretnu podršku mladim ljudima, o timskom radu, rješavanju konflikata, komuniciranju, građanskom aktivizmu i volontiranju…

Link za video o iskustvima prethodnih polaznika/ca obuke:

https://www.youtube.com/watch?v=T0AjkoY-zMo&t=209s

Polaznici/e će tokom obuke imati priliku da sa vršnjacima osmisle konkretnu akciju u cilju rješavanja postojećeg problema u lokalnoj zajednici, a realizaciju će savjetodavno i finansijski podržati Program za mlade SOS Dječijih sela YES Centar.

Učešće u programu je besplatno, a prijave traju do 16. augusta. Obuka je namijenjena mladima između 18 i 24 godine koji žive u Kantonu Sarajevo ili Gradu Istočno Sarajevo.

Za prijavu je potrebno popuniti obrazac dostupan na linku  http://bit.ly/2uyyi0r ili stranici www.mladi.org, te osmisliti konkretnu akciju koja bi nakon obuke bila ralizovana u lokalnoj zajednici iz koje polaznik/ca dolazi.

Radionice će se održavati dva puta mjesečno, a prvi modul obuke je planiran 25. i 26. augusta 2017. godine.

Obuka će biti organizovana u YES Centru SOS Dječjih sela Sarajevo, a troškove putovanja i ishrane snose organizatori programa obuke.

Za više informacija kontaktirati:
Amela Sačić,
saradnica za odnose s javnošću
Institut za razvoj mladih KULT

+387 61 510 942
+387 62 771 809
[email protected]
www.mladi.org

Utorak, 08.08.2017. / www.mladi.org