Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 26.11.2015. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni savjetnik za uspostavljanje i održavanje GIS-a

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Unsko - Sanski kanton
Rok prijave:
26.11.2015.


Na osnovu člana 35. i člana 90. Zakona o državnim službenicima i namještenicima u organima državne službe Unsko-sanskog kantona („Službeni glasnik Unsko-sanskog kantona", broj: 5/12), a u vezi sa članom 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH", broj: 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, na zahtjev Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona, o b j a v lj u j e


JAVNI KONKURS
za popunu radnog mjesta državnog službenika u Ministarstvu za
građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona





- Stručni savjetnik za uspostavljanje i održavanje GIS-a - 1 (jedan) izvršilac

Opis poslova: rad na uspostavi jedinstvene centralne baze podataka o prostoru na području Kantona; izrada analiza i dizajna informacionog sistema za potrebe uspostave jedinstvene baze podataka; organiziranje i priprema prezentacija za odjeljenja u Ministarstvu; priprema informacija o sadašnjem stanju, potrebama, projektima i strateškim opredjeljenjima vezanim za djelokrug rada; osiguravanje distribucije podataka; predlaganje mjera za unapređenje metodologije prikupljanja, obrade i održavanja baze podataka kao i prezentacija tih podataka i njihova pristupačnost za korištenje; izrada izvještaja na osnovu unesenih podataka; analizira, inicira i učestvuje u izradi nacrta i prijedloga propisa iz nadležnosti Odsjeka; vršenje kontrole zakonitosti rada i primjene pisanih procedura iz djelokruga rada (samokontrola); obavljanje drugih poslova po nalogu Načelnika Odjeljenja za urbanizam, prostorno uređenje i građenje i Ministra.

Uslovi: Pored općih uslova predviđenih članom 36. Zakona o državnim službenicima i namještenicima u organima državne službe Unsko-sanskog kantona, kandidati trebaju ispunjavati i sljedeće posebne uslove utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoline Unsko-sanskog kantona, broj: 11-02-5114-1/2012 od 18.05.2012. godine, kako slijedi:

- diploma visokog obrazovanja VII stepen - arhitektonske, građevinske, geodetske ili elektrotehničke struke smjer informatika ili diploma visokog obrazovanja prvog (najmanje 240 ECTS ), drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja - arhitektonske, građevinske, geodetske ili elektrotehničke struke smjer informatika,
- najmanje 3 (tri) godine radnog iskustva u struci nakon završene VSS,
- poznavanje rada na računaru.


Prijavljivanje na javni konkurs:

Kandidati koji se prijavljuju na konkurs dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):


1. fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko diploma nije stečena u BiH ili je
2. diploma stečena u nekoj od država nastalih raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine);
3. potvrdu/uvjerenje o radnom stažu/iskustvu u struci nakon sticanja VSS;
4. dokaz o poznavanju rada na računaru;
5. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton 10 i Unsko-sanski kanton, Uredu za postavljenja u Bihaću, ul. Alije Đerzeleza br. 6 ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba)

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu (javnom ispitu ili ispitu općeg znanja) pred nadležnim organom u Bosni i Hercegovini ili položenom pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.
O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.

Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili polaganju stručnog ispita, smatrat će se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri, o čemu neće biti pismeno obaviješten.
Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju općih uslova konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno, sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 8 dana od objave javnog konkursa na web stranici Agencije, putem pošte, preporučeno na adresu:



Agencija za državnu službu Federacije BiH
Odjeljenje Agencije za Kanton 10 i Unsko-sanski kanton
Ured za postavljenja u Bihaću
Ul. Alije Đerzeleza 6
77000 Bihać
sa naznakom:
„Javni konkurs za popunu radnog mjesta državnog službenika
u Ministarstvu za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša
Unsko-sanskog kantona: 89/15"

Neblagovremene, nepotpune i neuredne prijave neće se uzeti u razmatranje.


D I R E K T O R

mr.sc. Sead Maslo