Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 25.09.2014. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Starješina Vatrogasne jedinice

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Bihać
Rok prijave:
25.09.2014.


Na osnovu člana 35. i člana 90. Zakona o državnim službenicima i namještenicima u organima državne službe Unsko-sanskog kantona („Službeni glasnik Unsko-sanskog kantona", br.5/12), a u vezi sa članom 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH", br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine na zahtjev Općine Bihać, objavljuje


JAVNI KONKURS
za popunu radnog mjesta državnog službenika u Općini Bihać


-Starješina Vatrogasne jedinice -1 (jedan) izvršilac

Postavljenje na navedenu poziciju vrši se na period od četiri godine.

Opis poslova: Pored ovlaštenja, utvrđenih članom 184. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji, starješina Vatrogasne jedinice neposredno: organizira, osigurava provođenje stručno-operativnog rada jedinicom, osigurava provođenje intervencijske spremnosti jedinice, vodi i komanduje jedinicom u toku intevencije, organizira i nadgleda provođenje stručnog osposobljavanja, uvježbavanja i kondiciranja vatrogasaca radi održavanja njihove spremnosti za vršenje operativnih poslova gašenja požara i spašavanja ljudi i materijalnih dobara, izrađuje ličnu i materijalnu formaciju jedinice i osigurava realizaciju nabavke materijalno- tehničkih sredstava i opreme predviđene za rad jedinice, vodi brigu o radnoj disciplini i evidenciji o prisutnosti na radnom mjestu, sarađuje sa načelnikom Službe u ocjenjivanju rada zaposlenika organa uprave kojima rukovodi, te poduzima propisane radnje zbog povrede službene dužnosti, priprema odgovore na vijećnička pitanja iz djelokruga rada jedinice, prisustvuje sjednicama Općinskog vijeća i radnih tijela kada se razmatraju materijali iz djelokruga rada jedinice, učestvuje u izradi prednacrta, nacrta i prijedloga propisa i općih akata iz djelokruga jedinice, izrađuje program rada Općinskog štaba, izrađuje akcioni plan utroška sredstava posebne namjene, prati prihode iz zakonom propisanih izvora i odgovara za iste, izrađuje plan zaštite od požara i vatrogastva za područje općine, izrađuje godišnje, polugodišnje i mjesečne planove i izvještaje o radu, obavlja i druge poslove iz nadležnosti službe po nalogu neposrednog rukovodioca, vrši kontrolu zakonitosti rada i primjene pisanih procedura iz djelokruga rada (samokontrola), vrši kontrolu zakonitosti, kontrolu provođenja tekućih procesa rada i primjene pisanih procedura (interni kontrolni postupci) u oblastima iz djelokruga rada jedinice, te putem načelnika Službe izvještava sekretara Organa uprave i općinskog načelnika o eventualnim nedostatcima i odgovornosti lica, radi poduzimanja korektivnih mjera, za svoj rad i rad jedinice kojim rukovodi neposredno odgovara načelniku Službe.

Uslovi: Pored opštih uslova utvrđenih članom 36. Zakona o državnim službenicima i namještenicima u organima državne službe Unsko-sanskog kantona, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uslove, utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bihać („Službeni glasnik općine Bihać", broj: 9/13, 10/13, 11/13, 12/13, 14/13, 1/14, 4/14, 5/14, 7/14), i to:
-diploma visokog obrazovanja -VII stepen zaštite od požara, politološke struke -smjer sigurnosti, građevinske, arhitektonske, elektrotehničke, mašinske, hemijske, tehnološke struke ili diplomirani fizičar ili diploma visokog obrazovanja prvog (240 ECTS), drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studija zaštite od požara, politološke struke smjer sigurnosti, građevinske, arhitektonske, elektrotehničke, mašinske, hemijske, tehnološke struke ili diplomirani fizičar,
-položen stručni ispit,
-najmanje četiri godine radnog iskustva u struci nakon sticanja VSS,
-tri godine radnog iskustva u vatrogasnim jedinicama,
-položen ispit za rukovodioca akcije gašenja požara propisan Zakonom o zaštiti od požara i vatrogastvu („Službene novine Federacije BiH", br.64/09),
-poznavanje rada na računaru.

Prijavljivanje na konkurs:
Kandidati su dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1. diplomu o završenom visokom obrazovanju (nostrificirana diploma, ukoliko diploma nije stečena u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine);
2. potvrdu/uvjerenje o radnom iskustvu u struci nakon sticanja VSS;
3. potvrdu/uvjerenje o tri godine radnog iskustva u vatrogasnim jedinicama;
4. uvjerenje o položenom ispitu za rukovodioca akcije gašenja požara;
5. dokaz o poznavanju rada na računaru;
6. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton 10 i Unsko-sanski kanton u Livnu, Ul. Gabrijela Jurkića bb, ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba).

Napomena: Izuzetno, na oglas se mogu prijaviti i kandidati koji nemaju položen ispit za rukovodioca akcije gašenja požara utvrđen Zakonom o zaštiti od požara i vatrogastvu, uz obavezu polaganja istog najkasnije u roku od tri mjeseca od dana postavljenja na radno mjesto.

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu pred nadležnim organom u Bosni i Hercegovini ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i /ili polaganju stručnog ispita, smatraće se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri o čemu neće biti pismeno obavješten.

Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju općih uvjeta konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 8 dana od objave javnog konkursa na web stranici Agencije, putem pošte, preporučeno na adresu:



Agencija za državnu službu Federacije BiH
Odjeljenje Agencije za Kanton 10 i Unsko-sanski kanton
Ulica Gabrijela Jurkića bb
80101 Livno
sa naznakom:
„Javni konkurs za popunu radnog mjesta državnog službenika u Općini Bihać: 180/14"

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.


DIREKTOR

mr. sc. Sead Maslo