Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 13.06.2024. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Referent transportne službe (m/ž)

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Vlakovo-Ilidža
Rok prijave:
13.06.2024.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Opis posla:

Tražimo motiviranog i odgovornog Referenta Transportne službe koji će biti ključni član našeg tima za osiguravanje uspješnog i sigurnog transporta materijala, opreme i osoblja u domaćem i internacionalnom transportu.

Referent transportne službe bit će odgovoran za planiranje, koordinaciju i nadzor nad svim aspektima transportnih operacija naše flote kako bi se osigurala kvalitetna, pravovremena i pouzdana dostava.



Ključne odgovornosti:

Planiranje prijevoza: Organizacija rasporeda transporta materijala, opreme i osoblja na temelju zahtjeva projekata i operativnih potreba kompanije i klijenata.

Koordinacija logistike: Saradnja sa klijentima radi dogovora o rutama, utovaru, prijevozu i istovaru, osiguravajući kontinuirano izvršenje transportnih operacija.

Koordinacija vozača i kamiona: Upravljanje vozačima i kamionima kako bi se osigurala pravovremena dostava materijala, poštivanje sigurnosnih standarda i minimiziranje troškova goriva i održavanja.

Nadzor nad transportom: Praćenje svih transportnih aktivnosti, uključujući dolazak i odlazak vozila, te osiguravanje usklađenosti s rasporedom i sigurnosnim standardima.

Praćenje performansi: Praćenje performansi kamiona, uključujući potrošnju goriva, kilometražu i troškove održavanja, te izvještavanje o istim nadležnom supervizoru.

Rješavanje problema: Brza reakcija na eventualne probleme ili kašnjenja u transportu, pronalaženje alternativnih rješenja i koordinacija s relevantnim uključenim stranama radi minimiziranja uticaja na projekte.

Komunikacija: Redovna komunikacija s vozačima, dobavljačima i klijentima i menadžerima projekata radi osiguranja transparentnosti i koordinacije u transportnim operacijama.

Sigurnost: Osiguravanje da su sve transportne operacije u skladu sa relevatnim zakonima, propisima i standardima sigurnosti, te organizacija obuke osoblja o sigurnoj vožnji, rukovanju materijalima i, općenito, zaštiti na radu.

Raspored održavanja vozila: Planiranje i koordinacija redovnog održavanja i servisiranja transportnih vozila kako bi se osigurala njihova pouzdanost i dugovječnost.

Kvalitetna kontrola: Osiguravanje da su vozila u skladu s propisima i standardima sigurnosti, te provođenje redovnih i vanrednih inspekcija kako bi se otkrili i riješili eventualni problemi.

Upravljanje štetama: Brza i efikasna reakcija na štete i nezgode koje se dogode tokom transportnih operacija, uključujući procjenu štete, dokumentiranje incidenta i koordinaciju s relevantnim organima radi rješavanja nastalih situacija.
Posebne pogodnosti:
Ponuda:

•Konkurentna plata i mogućnost napredovanja

•Rad u dinamičnom okruženju s mogućnostima za profesionalni razvoj

•Određeno radno vrijeme sa mogućim prilagođavanjima projektnim potrebama

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
Kvalifikacije:

•SSS ili VŠS, poželjno u području logistike, saobraćaja ili srodnom području

•Najmanje 2 godine iskustva na sličnim poslovima, poželjno u građevinskoj ili logističkoj industriji

•Poznavanje Engleskog ili Njemačkog jezika

•Izvrsne organizacijske i komunikacijske vještine

•Sposobnost rada pod pritiskom i rješavanja problema u dinamičnom okruženju

•Vozačka dozvola B kategorije
Strani jezik:
engleski
Vozačka dozvola:
B
Potrebno radno iskustvo:
dvije godine