Referent nabavke (m/ž)

27 dana do isteka
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Vlakovo-Ilidža
Rok prijave:
14.06.2024.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Opis posla:

Tražimo motiviranog i iskusnog Referenta nabavke koji će biti dio našeg tima u Nabavnoj službi i biti odgovoran za osiguravanje pravovremene i kvalitetne nabave materijala potrebnih za proizvodnju i montažu aluminijskih i čeličnih staklenih fasada, prozora, vrata i srodnih sistema i elemenata.

Ključne odgovornosti uključuju analizu potreba projekata, nabavu materijala, upravljanje dobavljačima, osiguravanje kvalitete materijala te finansijsko i logističko upravljanje.

Ova pozicija zahtijeva kombinaciju tehničkih znanja, vještina pregovaranja, organizacijskih sposobnosti i pažljivog upravljanja resursima kako bi se osiguralo uspješno izvršenje projekata.Ključne odgovornosti:

• Analiza tehničkih zahtjeva projekata i identifikacija potrebnih materijala za proizvodnju i montažu

• Pregovaranje s dobavljačima o cijenama, uvjetima isporuke i kvaliteti materijala

• Praćenje isporuka i osiguravanje pravovremene dostave materijala u proizvodne pogone ili na gradilište

• Provjera kvantiteta i kvalitete nabavljenih materijala i rješavanje eventualnih nedostataka

• Finansijsko upravljanje, praćenje budžeta i priprema finansijskih izvještaja

• Koordinacija s proizvodnim timom i timom za montažu fasada i ostalih sistema i elemenata

• Vođenje dokumentacije vezane uz nabavu materijala i administrativne obavezeAnaliza potreba i zahtjeva: Saradnja s projektantskim timom ili inženjerima kako bi se razumjeli specifični zahtjevi projekta. To uključuje identificiranje materijala, dimenzija, količina i ostalih tehničkih specifikacija.

Nabava materijala: Identificiranje potrebnih materijala za proizvodnju i montažu fasada, prozora, vrata i drugih elemenata. Ovo uključuje istraživanje tržišta, pregovaranje s dobavljačima, provjeru kvalitete materijala i pregovaranje o cijenama i uslovima isporuke.

Upravljanje dobavljačima: Održavanje odnosa s dobavljačima, praćenje isporuka i osiguravanje pravovremenog i kvalitetnog ispunjenja narudžbi. Takođe, uključuje rješavanje eventualnih problema ili kašnjenja u isporuci.

Finansijsko upravljanje: Praćenje budžeta za nabavu materijala i osiguranje da se troškovi drže unutar zadanih granica. Priprema finansijskih izvještaja vezanih uz nabavu materijala i sudjelovanje u pregovorima o troškovima.

Kvantitativna i kvalitativna kontrola: Provjera kvantiteta i kvalitete nabavljenih materijala kako bi se osiguralo da odgovaraju propisanim standardima i specifikacijama projekta. Ovo uključuje inspekciju uzoraka, testiranje materijala i praćenje eventualnih nedostataka ili problema.

Logistika i koordinacija: Koordinacija s timom proizvodnje i montaže fasada i drugih sistema i elemenata kako bi se osiguralo da su materijali dostupni kada su potrebni. Ovo uključuje planiranje isporuka, skladištenje materijala i organizaciju transporta na gradilište.

Administrativne obaveze: Vođenje dokumentacije vezane uz nabavu materijala, uključujući narudžbe, fakture, ugovore i ostale administrativne zapise. Osiguravanje da su svi dokumenti uredno arhivirani i dostupni za pregled.

Kontinuirano usavršavanje: Praćenje novih tehnologija, materijala i trendova u industriji proizvodnje i montaže fasada kako bi se osigurala primjena najnovijih metoda i najkvalitetnijih materijala.Kako se prijaviti:

Molimo zainteresirane kandidate da pošalju svoju biografiju i motivacijsko pismo na e-mail adresu: [email protected] s naznakom "Prijava za Referenta nabavke". Rok za prijavu je 13.06.2024.


Posebne pogodnosti:
Ponuda:

• Konkurentna plata i stimulativni bonusi

• Mogućnost profesionalnog razvoja i napredovanja u dinamičnom timu

• Rad u stimulativnom okruženju s mogućnošću učenja i usavršavanja

• Poslovna putovanja na sajmove

• Određeno radno vrijeme sa mogućim prilagođavanjima projektnim potrebama

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
Kvalifikacije:

• Diplomirani inženjer građevinarstva, mašinstva, ekonomista ili srodno područje, ili nivo SSS sa relevantnim radnim iskustvom

• Najmanje 3 godine iskustva na sličnim poslovima, poželjno iskustvo u građevinskoj ili proizvodnoj industriji

• Izvrsne komunikacijske i pregovaračke vještine

• Sposobnost rada u dinamičnom okruženju i upravljanju više zadataka istovremeno

• Napredno poznavanje MS Office alata, posebno Excela

• Poznavanje Engleskog jezika

• Sposobnost samostalnog donošenja odluka i rješavanja problema
Strani jezik:
engleski
Potrebno radno iskustvo:
tri godine

Kontakt podaci poslodavca

Naziv preduzeća:
Adresa:
Vlakovo br. 584, 71210 Ilidža
Internet adresa:

Brza prijava

Pošaljite molbu za posao i prijavite se na ovo radno mjesto.
Prijavite se za posao →