Pet glavnih razloga zbog kojeg ne možete pronaći posao

Pet glavnih razloga zbog kojeg ne možete pronaći posao

Pet glavnih razloga zbog kojeg ne možete pronaći posao

Potraga za poslom težak je posao, a česta odbijanja često utječu i na manjak samopouzdanja.
Zbog toga obratite pažnju na NAČIN na koji tražite posao, i izbjegnite pogreške koje bi vas, prema pisanju Inc-a, mogle koštati gubitka radnog mjesta:

1. Niste dovoljno aktivni
Ako čekate da vam posao "padne s neba" i ne činite ništa kako bi na pronašli, šansa da ga nađete je vrlo mala. Potraga za poslom aktivan je čin, a ponekada treba i naučiti dodatne vještine kako bi pronašli novo radno mjesto.

2. Nedostaje vam strasti
Ako se prijavljujete za poslove koji vas ne uzbuđuju, nemojte se iznenaditi ako poslodavac zamijeti da vam nedostaje strasti. Iako se određene vještine s vremenom mogu naučiti, strast je nešto što čovjek ima ili - nema.

3. Ne znate se prodati
Ako postoji vrijeme kada se čovjek treba znati "prodati", to je onda traženje posla. Ako na pravi način ne predstavite svoja znanja, vještine i obrazovanje, isključivo je vaša krivnja što niste dobili posao.

4. Nekvalitetna biografija
Prvi korak ka mogućem poslodavcu uvijek je biografija. Ako već na prvom koraku napravite grešku i pošaljete lošu biografiju, priča za vas prestaje. CV treba biti kratak i jasan, sa jasnim prikazom dosadašnjeg iskustva i obrazovanja.

5. Niste "osvojili" poslodavca
Možete biti najbolja osoba za određeno radno mjesto, no ako se jednostavno ne sviđate poslodavcu "na prvu", šanse su vam minimalne. Na razgovoru za posao često se smiješite, pozorno slušajte i postavljajte smislena pitanja.Petak, 03.06.2016. / www.posao.hr