DataLab BH d.o.o

Ukratko

Preduzeće Datalab BH d.o.o. prisutno je na tržištu Bosne i Hercegovine zadnjih 10 godina. Naša osnovna djelatnost je razvoj i prodaja poslovno-informacionog sistema PANTHEON. 

Preko 41.750 korisnika u 13.690 kompanija trenutno koristi Datalab poslovne aplikacije. U Bosni i Hercegovini više od 2.410 preduzeća koriste 6.890+ Pantheon licenci. 
U samom DataLabu smo fokusirani na: razvoj i lokalizaciju Pantheona, razvoj partnerskog kanala, marketing i prodaju, edukaciju konsultanata, pružanje podrške konsultantima u vršenju usluge do korisnika licenci.

Datalab Team čini 12 stalno zaposlenih stručnjaka, te više od 80 konsultanata širom BiH, kako u partnerskim preduzećima, tako i samostalno.

Zadnje ankete o zadovoljstvu korisnika govore, da bi njih čak 90 % preporučilo PANTHEON drugima.

 

Glavne djelatnosti preduzeća

Razvoj, prodaja, implementacija, podrška i edukacija vezana za poslovno-informacioni sistem PANTHEON.

Naša vizija i ciljevi

Preduzeće DataLaba je posvećeno razvoju efikasnog poslovno-informacionog sistema PANTEHON, koji omogućava cjelokupno upravljanje i pregled nad svim poslovnim procesima u preduzeću. Brze i tačne informacije su od suštinskog značaja za opstanak preduzeća, jer svoju sposobnost mogu da održe i razvijaju samo uz pomoć informacione podrške.
PANTHEON je danas najbolji poslovno-informacioni sistem svoje vrste u regionu, ali tu ne stajemo... Naš krajnji cilj je da razvijemo najbolji ERP sistem na svijetu.
Naša misija je garancija visoko kvalitetnog poslovno informacionog sistema. Naša želja je da pomognemo korisnicima u postizanju rasta i realizaciji svojih strategija. Želimo pomoću optimizacije poslovnih procesa i automatizacije radnih procesa da povećamo profit.

Organizaciona struktura i klima

Posvećenost je naša vodilja u radu. Našim korisnicima, malim i srednjim preduzećima, rad poslovno-informacionog sistema direktno utiče na njihovo preživljavanje i konkurentnost. Zbog toga naše zadatke ne shvatamo olako: znamo da je cijena pogrešnih odluka veoma skupa. Naprotiv, svoj posao - razvoj visoko kvalitetnog informacionog sistema shvatamo veoma ozbiljno.

Naš posao podrazumjeva preciznost. Radimo sa informacionim tehnologijama gdje su stanja ili radi ili ne radi. Eventualne greške priznajemo odmah i ne sakrivamo ih; naučili smo da je to najefikasniji i najjeftiniji način za njihovo rješavanje. U razvoju smo dosljedni: ne tražimo prečice, već gradimo stabilnu programsku opremu. Tehnološke novine pratimo ali smo prilikom njihovog prihvatanja pragmatični i ponekad često konzervativni. Informaciona tehnologija je previše zahtjevna da bi se sa njom igrali. Pouzdanost ima značajnu težinu u našem razvoju. Težimo ka preciznosti, kako bi ispoštovali obećane rokove.

Naučili smo da znanje nastaje iz znanja i da u post-industrijskom društvu širenje istog donosi bitno veću novu vrijednost, nego njegovo zatvaranje u tajne. Iz tog razloga imamo otvorenu strukturu podataka, kojoj može da se pristupi besplatno. Ovo je takođe naš stav prema korisnicima i partnerima. Vjerujemo da je visoki nivo saradnje ključ uspjeha za opstanak na tržištu i poslovni uspjeh: u današnjem svijetu, kompanije koje idu same teško mogu da računaju na uspjeh. Iz tog razloga razvijamo poslovne saradnje sa partnerima i klijentima.

Zaposleni su naše ključno bogatstvo. Trudimo se da ostvarimo privlačnu radnu okolinu za zaposlene i što više smanjimo stres, koji je u informacionoj tehnologiji inherentan. U našoj struci, 40 sati nedeljno je više izuzetak nago pravilo, ali ne i u Datalabu. Zaposlene ne želimo da "iscjedimo" sa pretjeranim radom i prekovremenim satima, jer to neposredno utiče i na pad kvaliteta. Znamo da samo relaksirani um može da bude kreativan. Iz tog razloga zaposlene podstičemo na samostalno kreativno razmišljanje i aktivno učestvovanje u menadžmentu firme. Verujemo u učešće zaposlenih u vlasništvu preduzeća i podjelu profita sa njima. Veliku pažnju pridajemo obuci i stručnom usavršavanju zaposlenih. Zahvaljujući konstantnom usavršavanju, dajemo sve od sebe da pored upotrebe najsavremenijih tehnologija našim zaposlenima osiguramo pristup znanju, koje im je potrebno.

Gledamo u budućnost.. Trudimo se da sagledamo "veliku sliku" a ne samo trenutne rezultate. Ulažemo preko 60% svog profita u razvoj, što jasno pokazuje koliko nam znači inventivnost. Takođe vjerujemo u eko-ekonomiju koja se pored dobiti koncentriše i na ostale uticaje preduzeća na okolinu. Tako uvažava i postupanje sa prirodnim resursima i učinke na ljude, kako unutar, tako i izvan preduzeća. Zbog toga i naša programska oprema nije fokusirana na finansijsko računovodstvo, već kao integralni informacioni sistem prati i ostale pokazatelje.