Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 15.04.2015. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Volonter/ka

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
15.04.2015.

POZIV ZA VOLONTERE I VOLONTERKE


KO SMO: Udruženje "Progresivni Razvoi Organizacija i Individua" (PROI) je nevladina organizacija posvećena adresiranju nekih od najvećih problema s kojima se susreću zajednice u razvoju danas, posebno u vezi sa životnim standardom i siromaštvom. Misija PROI-ja je ublažavanje siromaštva i poboljšanje kvaliteta života kroz sveobuhvatno i progresivno jačanje organizacija i pojedinaca. Naša vizija je zajednica u kojoj svaka osoba ima pravo i mogućnost da živi kvalitetan život. Naše putovanje započelo je 2000. godine i tokom razvoja odigrali smo značajnu ulogu u prepoznavanju i rješavanju različitih oblika siromaštva. Vjerujemo da ne postoji samo jedan uzrok siromaštva; stoga pokušavamo pristupiti rješavanju problema sa više frontova.

KOGA TRAŽIMO: Tražimo aktivne i kreativne mlade ljude da se pridruže našem timu u implementaciji projekta „Anti-Dop ambasadori preko granica“.  Obaveze volontera će ukljućivati asistenciju u logističkoj i programskoj organizaciji eduktivnog kampa za mlade, učešće u kampu i koordinacija rada sa djecom, administriranje web-stranice, promocija projekta i druge zanimljive aktivnosti.

DA LI:

  • Si student (ica) završne godine nekog od fakulteta društvenih nauka;
  • Si komunikativan/na i kreativan/na;
  • Odlično poznaješ engleski jezik;
  • Si odgovoran/na i voliš dinamičan i timski rad;
  • Imaš iskustvo u radu sa djecom i/ili mladima;
  • Živiš u Sarajevu;
  • Si zainteresovan/na za volonterski angažman u PROI-ju.

Ako su tvoji odgovori na sva ova pitanja „DA“, želimo da ti pružimo priliku da nam se priključiš i kroz volonterski rad stekneš vrijedna znanja i iskustva, usavršiš svoje vještine i na taj način napraviš korak prema prvom zaposlenju. 

PRIJAVI SE: Ako želiš da iskoristiš ovu priliku, pošalji svoj CV i motivacijsko pismo na [email protected] najkasnije do 15.04.2015. godine do 17.00 sati.

Sve kandidate za koje smatramo da ispunjavaju kriterije, pozvat ćemo na intervju.

O PROJEKTU: Projekat „Anti-Dop ambasadori preko granica“ sprovodimo u partnerstvu s NVO Preporod iz Nikšića (Crna Gora), a uz podršku Evropske komisije, u sklopu Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Cilj ovog projekta je doprinos smanjenju rizika od zloupotrebe droge među mladima kroz aktivnosti povećanja svijesti i multidisciplinarni pristup (sinergija civilnog sektora, javnih ustanova i inicijativa mladih) u prekograničnoj regiji.