Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 30.09.2017. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Viši referent-tehnički sekretar sudija Ustavnog suda

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
30.09.2017.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu čl. 15. i 16. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji, sistematizaciji i radnim odnosima Stručne službe Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine (br.: P-44/16 od 2.3.2016. godine i P-233/16 od 25.10.2016. godine), Odluke o potrebi prijema u radni odnos broj P-250/17 od 12.9.2017. godine, oglašava se



J A V N I O G L A S
za popunu radnog mjesta namještenika u
Stručnoj službi Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine
na neodređeno vrijeme

1. Viši referent-tehnički sekretar sudija Ustavnog suda – 1 izvršitelj


Opis poslova:

Obavlja poslove sekretara za dvojicu sudija, priprema i dostavlja poštu, osigurava propise i druge materijale za sudije, obavlja poslove daktilografa (tipkača) za potrebe sudija, daktilografske poslove Ustavnog suda, i druge poslove po nalogu sudija, predsjednika Ustavnog suda i sekretara Ustavnog suda.

Za svoj rad odgovoran je sudiji Ustavnog suda, predsjedniku Ustavnog suda a za pitanja iz nadležnosti Stručne službe sekretaru Ustavnog suda.
Vrsta posla:
stalni radni odnos

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
Uslovi:

a) Opći uslovi: da je državljanin Bosne i Hercegovine, da je stariji od 18 godina, da je zdravstveno sposoban za obavljanje određenih poslova predviđenih za to radno mjesto, da ima vrstu i stepen školske spreme potrebnu za obavljanje poslova radnog mjesta prema Pravilniku, da u posljednje tri godine od dana objavljivanja javnog oglasa, nije otpušten iz organa državne službe kao rezultat disciplinske kazne, na bilo kojem nivou vlasti u Federaciji odnosno u Bosni i Hercegovini, da nije obuhvaćen odredbom člana IX.1 Ustava Bosne i Hercegovine.

b) Posebni uslovi: SSS-IV stepen stručne spreme, gimnazija ili upravna ili tehnička ili ekonomska ili druga odgovarajuća srednja škola, jedna godina radnog staža, stručni upravni ispit i poznavanje rada na računaru.

Uz prijavu na javni oglas kandidati su dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju:

Diplomu o završenoj srednjoj stručnoj spremi;
Uvjerenje o državljanstvu;
Izvod iz matične knjige rođenih;
Potvrdu o položenom stručnom upravnom ispitu;
Potvrdu ili uvjerenje o radnom stažu, sačinjenu na način da se iz nje može precizno utvrditi da kandidat posjeduje traženo radno iskustvo;
Dokaz o poznavanju rada na računaru;
Ovjerena Izjava kandidata da u posljednje tri godine od dana objavljivanja javnog konkursa nije otpušten iz državne službe kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojoj razini vlasti u Bosni i Hercegovini;
Ovjerena izjava kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana IX.1. Ustava Bosne i Hercegovine. Svi priloženi dokumenti moraju biti originali ili ovjerene.


Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti uvjerenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak, (ne starije od tri mjeseca) i ljekarsko uvjerenje o općoj zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta.

Kandidat koji bude izabran, podliježe obavezi probnog rada u trajanju od tri mjeseca.

Postupak izbora: Kandidati koji budu ispunjavali uslove iz Javnog oglasa bit će pozvani na testiranje. Testiranje se sastoji iz dva dijela: pismeno i usmeno. Samo kandidati koji ostvare najmanje 50 % bodova na pismenom dijelu ispita mogu pristupiti usmenom ispitu.

O datumu, vremenu i mjestu održavanja testiranja, kandidati će biti naknadno obaviješteni.

Pri zasnivanju radnog odnosa u Stručnoj službi Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine prednost mogu imati pod istim uvjetima kandidati koji poznaju jedan od priznatih svjetskih jezika.

Rok i mjesto podnošenja prijava: Sve tražene dokumente, uz prijavu na oglas treba dostaviti u roku od 15 dana od dana objave javnog oglasa u dnevnim novinama, preporučeno putem pošte na adresu:


Ustavni sud Federacije B i H
Ul. Valtera Perića 15/IV
71 000 S a r a j e v o
sa naznakom „ Prijava na javni oglas za radno mjesto
„Viši referent-tehnički sekretar sudija Ustavnog suda“.

Nepotpune, nepravodobne i neuredne prijave neće se uzeti u razmatranje.
Minimalna stručna sprema:
Srednja škola